Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Σχολείο

Χωρίς ολοήμερα και με ειδικές άδειες για τους γονείς θα ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβρη

Δεδομένη θεωρείται η έναρξη της σχολικής χρονιάς την 1η ή 7η Σεπτεμβρίου

Νωρίτερα θα επιστρέψουν την επόμενη χρονιά στα σχολεία οι μαθητές  με πιθανές ημερομηνίες την 1η ή την 7η Σεπτεμβρίου ενώ η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απέκλεισε το ενδεχόμενο τα μαθήματα να αρχίσουν πριν από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Επίσης λόγω μη λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ότι έχει ληφθεί ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, να μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Και διευκρίνησε ότι τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι, εφ’ όσον με απόφαση του σχολείου θα γίνονται εκ περιτροπής μαθήματα, συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μία κανονική. 

Ο υπουργός Εσωτερικών, εξήγησε ότι τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή διαρκεί η σχολική χρονιά.

Στην τελική ευθεία για την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων

Με την λειτουργία των νηπιαγωγείων και των Δημοτικών σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου ολοκληρώνεται η επιστροφή στα θρανία για όλους τους μαθητές. Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει προκειμένου τα σχολεία να υποδεχθούν τους μικρότερους μαθητές με όλα τα μέτρα ασφαλείας. 

Οι δάσκαλοι θα βρίσκονται από αύριο Πέμπτη στα σχολεία για τις αναγκαίες προετοιμασίες ενώ οι ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ θα αποσταλούν τις επόμενες ημέρες σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, και σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών.

Στις αίθουσες θα υπάρχουν αντισηπτικά ενώ προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το τέλος των μαθημάτων . Έχει προβλεφθεί ειδική νομοθετική ρύθμιση και επιπλέον κονδύλια για την τροποποίηση των συμβάσεων του προσωπικού καθαριότητας, καθώς επίσης υπάρχει η δυνατότητα για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού καθαριότητας.

Προβλέπονται διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και προβλέπεται απαγόρευση λειτουργίας των κυλικείων Επίσης, προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, η χρήση της μάσκας είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές ,και στο σχολείο και στα αλλά και στα σχολικά λεωφορεία. 

Επίσης υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία ειδικών αδειών απουσίας όπως αυτές έχουν οριστεί από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως  οι αποστάσεις των μαθητών μέσα στις τάξεις θα είναι 1,5 μέτρο, τα παιδιά θα βγαίνουν σε χωριστά διαλείμματα ώστε να μην υπάρχει συγχρωτισμός, θα υπάρχουν αντισηπτικά ενώ οι τάξεις θα καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα. 

Αν το τμήμα έχει λιγότερα από 15 παιδιά, θα μπορεί να λειτουργεί καθημερινά ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθηθεί η λύση των εκ περιτροπής μαθημάτων (Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή τα μισά και Τρίτη – Πέμπτη τα υπόλοιπα και το αντίστροφο την επόμενη εβδομάδα).

Επιπλέον προβλέπεται φυσικός αερισμός των αιθουσών, απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων και η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές (και στο σχολείο και στα σχολικά λεωφορεία).

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.