Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Χωρίς μουσείο μένει το Λυγουριό

Δεν τα βγάζει πέρα οικονομικά το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βασίλειος Κωτσομύτης.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΚυρ. 4 Αυγ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Αναστέλλει την λειτουργία του από 1/1/2020 το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βασίλειος Κωτσομύτης. Το μοναδικό μουσείο στο Λυγουριό δεν επιχορηγείται από το κράτος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τα βγάλει πέρα οικονομικά με ιδίους πόρους. Γι' αυτό τον λόγο ο πρόεδρός του ανακοίνωσε το επικείμενο κλείσιμό του.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του μουσείου:

«Σύμφωνα με τον επίσημο ορισμό του ΥΠ.ΠΟ και ICOM (International Council of Museums,) Μουσείο νοείται ένα μόνιμο ίδρυμα, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ή χωρίς την ίδια νομική προσωπικότητα, που αποκτά, δέχεται, φυλάσσει, συντηρεί, καταγράφει, τεκμηριώνει, ερευνά, ερμηνεύει και κυρίως εκθέτει και προβάλλει στο κοινό τεκμήρια αρχαιολογικών, καλλιτεχνικών, εθνολογικών, ή άλλων μαρτυριών του ανθρώπινου πολιτισμού και του περιβάλλοντός του, της φύσης και της φυσικής περιβαλλοντολογικής εξέλιξης, με στόχο την μελέτη, την επιμόρφωση, την εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Το Μουσείο Κωτσιομύτη Φυσικής Ιστορίας, τηρεί όλα τα προβλεπόμενα.

Στα είκοσι τέσσερα χρόνια που υπάρχει και δραστηριοποιείται στο Λυγουριό σε μια δύσκολη πορεία, με την προσωπική ακάματη και ανιδιοτελή προσφορά των ιδρυτών του , έχει καταφέρει να συλλέξει μόνο θετικές κριτικές από το σύνολο των επισκεπτών του και να συμβάλλει ουσιαστικά στην επιμόρφωση και εκπαίδευση.

Το Μουσείο δεν επιχορηγείται παρότι το δικαιούται, τα έσοδά του μέχρι σήμερα με δυσκολία κατάφεραν να καλύπτουν τα έξοδά του και τα επιπρόσθετα έξοδα που παρουσιάστηκαν τα τελευταία χρόνια, καθιστούν αδύνατη την περαιτέρω λειτουργία του.

Για τους άνω λόγους, διακόπτει την λειτουργία του από 01/01/2020, προκειμένου να ανασυνταχθεί, να αναζητήσει και να χαράξει νέους δρόμους επιβίωσης και ανάπτυξης.

Στο σημείο αυτό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες του και όλους αυτούς που μέχρι σήμερα το στήριξαν και στάθηκαν δίπλα του.

Μετά τιμής
Ο πρόεδρος του Δ. Σ. Μουσείου.
Βασίλειος Ν. Κωτσιομύτης».

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.