home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΤαξίδιαΑρχείο

Χιονισμένη απόδραση 76 χλμ. από το Ναύπλιο

Ο Μάνος Ατζαράκης και η Βένια Αντωνίου επισκέφθηκαν το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου στην Αρκαδία και με την κάμερα του Travel Diary κατέγραψαν το υπέροχο λευκό τοπίο.

Tο Χιονοδρομικό Κέντρο βρίσκεται στο στο οροπέδιο της Οστρακίνας στην Αρκαδία, σε υψόμετρο 1600 μέτρα, κάτω από την υψηλότερη κορυφή του Μαινάλου (Προφήτης Ηλίας 1981 μ.). Ανήκει στον Ε.Ο.Σ. Τρίπολης και απέχει περίπου 76 χλμ. από το Ναύπλιο και 64 χλμ. από το Άργος.

Xιονισμένο Μαίναλο

Aπό την Εθνική Οδό θα βγείτε στην έξοδο αμέσως μετά τα διόδια Νεστάνης. Εκεί θα ακολουθήσετε τον δρόμο προς Λεβίδι, που είναι επαρχιακό οδικό δίκτυο σε άριστη κατάσταση, θα περάσετε το χωριό Κάψια και θα στρίψετε για το Χιονοδρομικό στις πινακίδες που θα συναντήσετε αριστερά του τρία χιλιόμετρα μετά την Κάψια. 

Μετά από 90 λεπτά άνετης οδήγησης βρίσκεστε σε ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο. Σε ένα από τα πιο όμορφα ελατοδάση της χώρας, πασίγνωστο για τους μύθους του και την ομορφιά του.

Η προσέγγιση στην περιοχή του χιονοδρομικού γίνεται από το χωριό Άνω Καρδαράς και από τη Βυτίνα με κατάληξη το οροπέδιο της Οστρακίνας.

Xρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά την οδήγηση τον χειμώνα σε ορεινό δίκτυο. Είναι απαραίτητο να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες ανεξάρτητα από τον τύπο του οχήματος που οδηγείτε. Η χρήση χειμερινών ελαστικών σε συνδυασμό με την ύπαρξη αντιολισθητικών αλυσίδων για πιο ακραίες συνθήκες, είναι η ασφαλέστερη επιλογή.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button