home design 800x400
home design 1170Χ320

Χιόνια και ισχυρός παγετός τα πρώτα “δώρα” του “Λέανδρου”

Σε επιφυλακή για τον χιονιά ο Δήμος Άργους-Μυκηνών

Η κακοκαιρία “Λέανδρος” είναι από χθες στη χώρα μας, καθώς έχει ξεκινήσει την επέλασή της από το Βορρά προς το Νότο. Στην πρώτη φάση, σημειώθηκαν χιονοπτώσεις, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, το βράδυ της Πέμπτης 14/1 προς Παρασκευή 15/1. 

Την ίδια στιγμή οι θερμοκρασίες έφτασαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία έπεσε κατά τόπους κάτω από τους -10 βαθμούς. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες ελάχιστες το πρωί της Παρασκευής 15/1.

θερμοκρασίες κακοκαιρία Λέανδρος

Για σήμερα Παρασκευή 15 Ιανουαρίου αναμένονται νέες χιονοπτώσεις στη Μακεδονία και στη Θράκη και κατόπιν στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά. Τις ίδιες ώρες θα αναμένονται Βροχοπτώσεις αναμένονται στο Νότιο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. 

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 έως 1, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -3 έως 1, στη Θεσσαλία από -1 έως 7, στην Ανατολική Στερεά από -1 έως 8, στην Ανατολική Πελοπόννησο από 2 έως 10, στην Ήπειρο από -1 έως 10, στη Δυτική Στερεά από 2 έως 10, στη Δυτική Πελοπόννησο από 5 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 3 έως 9, στις Κυκλάδες από 5 έως 11 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και έως το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, έως το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι ίδιας έντασης και από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν κατά 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Εν τω μεταξύ ευρεία σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλά, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της κακοκαιρίας «Λέανδρος», που πλήττει τη χώρα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis