Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καθαρισμός της παραλίας του Ναυπλίου απο μαθητές του Harvard

Το Harvard έστειλε μήνυμα για καθαρότερο Ναύπλιο

Μαθητές καθάρισαν τμήμα του παραλιακού μετώπου

Εθελοντική δράση καθαρισμού του παραλιακού τμήματος του λιμανιού του Ναυπλίου από τους συμμετέχοντες του Θερινού Προγράμματος Μαθητών Λυκείου (“High School Summer Program – HSSP”) του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου του Harvard, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 20 Ιουλίου.

Η πρωτοβουλία αυτή έγινε σε συνεργασία με τον Δήμο Ναυπλιέων και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου, και αποτελεί σημαντική ενότητα της συνολικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας του προγράμματος.

Καθαρισμός της παραλίας του Ναυπλίου απο μαθητές του Harvard

Στόχος της δράσης ήταν η ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και της αντίληψης ότι οι ενεργοί πολίτες μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ανάδειξη του σημαντικού προβλήματος των σκουπιδιών και της διαχείρισής τους. Η υπόδειξη του σημείου έγινε, έπειτα από σχετικό αίτημα στην δημοτική Αρχή, από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου το οποίο παρείχε την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια της εθελοντικής δράσης υγειονομική κάλυψη και οδηγίες ασφαλείας προσέφερε ο Ερυθρός Σταυρός, Περιφερειακό Τμήμα Ναυπλίου.

Καθαρισμός της παραλίας του Ναυπλίου απο μαθητές του Harvard

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος με αφετηρία τον σταθμό του τρένου στο λιμένα της πόλης προχώρησαν στη συλλογή απορριμμάτων γύρω από τις γραμμές του τρένου έως το ύψος του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας Αργολίδας.

«Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Ναυπλιέων, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας, καθώς και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της πόλης, το Προεδρείο και τους εκπροσώπους του για τη συνολική συνεργασία και υποστήριξη.

Τέλος, θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε προς το Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού Ναυπλίου για τη συνεργασία κατά τη φάση προετοιμασίας, την κάλυψη της δράσης μας, όσο και για το έργο που συνολικά επιτελούν», σημειώνεται απο το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard.

Καθαρισμός της παραλίας του Ναυπλίου απο μαθητές του Harvard

Το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου (HSSP) αποτελεί μέρος της διαρκούς διαδικασίας ανάπτυξης αναλυτικών προγραμμάτων από το ΚΕΣ και προσφέρεται εντελώς δωρεάν σε όλους τους συμμετέχοντες. Το HSSP αξιοποιεί τη μεθοδολογία αντίστοιχων προγραμμάτων του Harvardκαι υλοποιείται στο Ναύπλιο από ομάδα καθηγητών και φοιτητών του Πανεπιστημίου. Προσφέρει την ευκαιρία σε φοιτητές του Harvard να εκτεθούν σε ένα διαφορετικό πολιτισμικό περιβάλλον και να καλλιεργήσουν τις διδακτικές κι επικοινωνιακές τους δεξιότητες. Παράλληλα προσφέρει σε μαθητές Λυκείου την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να εξοικειωθούν με τον τρόπο εργασίας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς προετοιμάζουν τα επόμενα εκπαιδευτικά τους βήματα.

Καθαρισμός της παραλίας του Ναυπλίου απο μαθητές του Harvard

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.