Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Νίκος Χαρδαλιάς

Χαρδαλιάς: Τα παιδιά να πάνε σχολείο στην Αρκαδία - Τι ισχύει για την Αργολίδα

Επίθεση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στους δημάρχους που κλείνουν σχολεία χωρίς συνεννόηση (Video).

Επίθεση σε δημάρχους που κλείνουν σχολεία λόγω του Μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός», χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία, εξαπέλυσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως σημείωσε: «Θεωρώ υπερβολικές τις αποφάσεις αυτοδιοικητικών να κλείνουν τα σχολεία, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας για τα πραγματικά καιρικά φαινόμενα».

«Δυστυχώς, υπάρχουν αποφάσεις δημάρχων οι οποίοι κλείνουν τις περιοχές τους χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα κακοκαιρίας αύριο», πρόσθεσε.

Μάλιστα αυτό που προκάλεσε έκπληξη είναι η εξαίρεση της Αρκαδίας, παρόλο που αυτή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων:

«Τα σχολεία αύριο θα παραμείνουν κλειστά στις περιοχές που έχουν κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη, πλην της Αρκαδίας. Η οποία ναι μεν είναι σε έκτακτη ανάγκη για να προετοιμαστεί για τη δεύτερη φάση, αλλά δε φαίνεται να επηρεάζεται από τα καιρικά φαινόμενα αύριο το πρωί, οπότε τα παιδιά μπορούν να πάνε κανονικά στα σχολεία». Όπως είναι λογικό και επόμενο τα όσα είπε έχουν προκαλέσει σύγχυση σε γονείς και μαθητές που δεν ξέρουν τι θα ισχύσει τελικά και τι όχι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις Χαρδαλιά στο παρακάτω βίντεο:

Συνεπώς σε ότι αφορά την Αργολίδα, όπου και οι τέσσερις Δήμοι έχουν ανακοινώσει το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, δεδομένου ότι ο νομός έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν εξαιρέθηκε από τον υφυπουργό.

Ο Παναγιώτης Νίκας νωρίτερα, αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων δεν πήρε το μέρος των δημάρχων, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν, και αυτή η απόφαση, αν χρειαστεί, θα ληφθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.