Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Κανάλια περιφέρεια

Χαμός στο ΠεΣυ για τις συμβάσεις με κανάλια - Αρπάχτηκαν Νικολάκου, Γιαννακούρας, Σκάντζος (Vid)

Καταγγέλουν καναλάρχη για απειλές, προσβολές και λασπολογία. Τι ζήτησε η παράταξη Τατούλη και τι απάντησε ο Νίκας.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 24 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Ένταση επικράτησε στο σημερινό περιφερειακό συμβούλιο, με την παράταξη του Πέτρου Τατούλη να καταγγέλει συγκεκριμένο καναλάρχη και να ακολουθεί μια συζήτηση σε υψηλούς τόνους.

Ο κ. Γιαννακούρας μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κάθε βράδυ προσπαθεί με κάθε τρόπο, εμένα προσωπικά και πολλούς συναδέλφους της παράταξης μου, να μας φαιδροποιήσει. Δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου, όση λάσπη και να πετάει αυτός ο κύριος. Με συνάντησε στην είσοδο και μου είπε ότι θα ανοίξουν οι φυλακές, ποιος το λέει αυτό; Ίσα και όμοια είμαστε; Ζητάω από το σώμα να καταδικάσει συμπεριφορές τέτοιες και να αποπεμφθεί από τη σύμβαση να μαγνητοσκοπεί τις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου».

 «Αυτό είναι ένα θέμα να απευθυνθείτε στα δικαστήρια να λύσετε τις διαφορές σας» αντέτεινε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανώλης Σκαντζός.

Έπειτα η Ντίνα Νικολάκου σημείωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόταν στην είσοδο, απείλησε τον κ. Πετρίτη, τον κ. Γιαννακούρα, την κυρία Μπούζα, λέγοντας συγκεκριμένα πράγματα. Οι φυλακές άνοιξαν, έχετε 200.000 για τα κουνούπια και δεν μπορούν να κλείσουν οι συμβάσεις. Θα θέλαμε ως παράταξη να απαγορευτεί την ώρα που μπαίνουν στο κτίριο οι περιφερειακοί σύμβουλοι, σε κάποιον που νομίζει ότι μπορεί να λέει ότι θέλει, να απευθύνετε με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο».

«Τώρα, πολιτικολογείται κι αυτό δεν το επιτρέπω» απάντησε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου. «Δεν ήταν κανείς παρών από εμάς, εδώ δεν είμαστε δικαστήριο, να απευθυνθείτε στη δικαιοσύνη. Δεν θα σου περάσει, κυρία Νικολάκου. Εδώ, δεν θα το κάνεις γήπεδο. Τελειώνε, επιτέλους», είπε ο κ. Σκάντζος.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισήμανε τα εξής: «για ό,τι συμβαίνει σε αυτή την αίθουσα, κανείς δεν επιτρέπεται να επιτεθεί σε κανέναν περιφερειακό σύμβουλο. Αν αληθεύουν αυτά που λέτε, είναι θέματα της δικαιοσύνης, αλλά σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τα καταδικάσουμε, εφόσον έγιναν έτσι όπως τα λέτε. Και για μένα προσωπικά και τι δεν έχει ακουστεί για τα παιδιά μου, για την γυναίκα μου, για μένα. Υπάρχει ο χώρος των ΜΜΕ, ιστοσελίδες, τηλεοράσεις, μπορούν να συμβούν διάφορα πράγματα, μας δίνει τη δυνατότητα της άμυνας ο νόμος, αν θεωρούμε ότι έχουμε συκοφαντηθεί. Εγώ θα συνιστούσα να υπάρξει μια ηρεμία και μια προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι».

Ο Πέτρος Τατούλης από την πλευρά του ζήτησε να μάθει τις εταιρείες που έγιναν οι συμβάσεις για την τηλεοπτική κάλυψη των περιφερειακών συμβουλίων, κάνοντας λόγο για μονοπρόσωπες ΙΚΕ των οικογενειών των ιδιοκτητών των καναλιών: «Υπάρχει νομικό και πολιτικό πρόβλημα. Αυτό σημαίνει ότι ένας δημόσιος θεσμός διευκολύνει την παραβατικότητα και την οικονομική εγκληματικότητα εκ μέρους της λειτουργίας αυτών που κάνουν χρήση ενός δημόσιου αγαθού, που είναι η ενημέρωση. Έχω την αίσθηση ότι οι συγκεκριμένες αναθέσεις αποτελούν υποχρέωση ενός συμβολαίου της περιφερειακή αρχής με όλους αυτούς τους παράγοντες που αποτελούσαν τους υβριστές μας. Είναι η αμοιβή που δίνεται, αμείβονται αυτοί που ασφαλώς που είχαν παίξει αυτό το σημαντικό ρόλο. Πρόκειται για μία θεσμική μαύρη ημέρα για την περιφερειακή αρχή και την περιφερειακή αυτοδιοίκηση».

«Στη ζωή όλα πληρώνονται. Χρησιμοποιήσαμε τα κανάλια, κάναμε πολιτική με δημόσιο χρήμα και δημιουργήσαμε μια κατάσταση εκτός ορίων για την οποία κι εγώ θλίβομαι», απάντησε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας. Και συνέχισε: «Οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουμε αναθέσει τη μεταδόση, έχουν διαπιστωμένα τη μεγαλύτερη θεαματικότητα, δεν μπορείς να τους εξαιρέσεις, να βάλεις τον τελευταίο θεαματικότητα, όπως έχει γίνει στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι κρίσιμο θέμα η χρηματοδότηση των ΜΜΕ. Μην αναφέρεστε σε αυτό που κάναμε εμείς εμφανώς, ο καθένας μπορεί να κάνει προσφυγή στην αποκεντρωμένη και να βρει το δίκιο του. Απορώ γιατί δεν το κάνατε. Ότι προσφυγή έχετε κάνει μέχρι σήμερα, έχετε χάσει. Ξέρετε τι δεν είναι ηθικό; Να χρηματοδοτείς έμμεσα ΜΜΕ μέσα από δράσεις. Να έχεις μια εκδήλωση σε συγκεκριμένο τόπο και το 40% των χρήματων να πηγαίνει για χρηματοδότηση εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών. Γιατί το ΙRON θα γίνει φέτος με 60.000 ευρώ και όχι με 250.000. ευρώ;»

Πληροφορίες: kalimera-arkadia.gr / Βίντεο: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.