Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το Λιμεναρχείο Ναυπλίου χαμογελά τα Χριστούγεννα στο «Χαμόγελο Του Παιδιού»

Χαμόγελο του Παιδιού: 4 κρούσματα σε Σπίτι του Οργανισμού

Σε καραντίνα η δομή - Τι είπε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Οργανισμού

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν σε Σπίτι του "Χαμόγελου του Παιδιού" και ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Κώστας Γιαννόπουλος με αίσθημα ευθύνης ενημέρωσε την ελληνική κοινωνία σε ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Γιαννόπουλος που παρουσίασε το ιστορικό του περιστατικού, σημείωσε ότι καταρχήν είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι και τα τέσσερα άτομα που βρέθηκαν θετικά είναι καλά στην υγεία τους. 
Το περιστατικό ξεκίνησε από την Κυριακή 27/09, το βράδυ, όταν ένα από τα παιδιά που μεγαλώνουν στο σπίτι εμφάνισε πυρετό. Αυτόματα, μπήκε σε καραντίνα ακολουθώντας όλες τις οδηγίες απομόνωσης που τηρούνται στα σπίτια του Οργανισμού από την έναρξη της πανδημίας.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ, όπου λάβαμε οδηγίες και κατευθύνσεις.

Τη Δευτέρα 28/9, εργαζόμενη στο σπίτι και εκτός βάρδιας εμφάνισε πυρετό, η οποία και παρέμεινε σπίτι της.

Την Τετάρτη 30/9 κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, επισκέφθηκε το σπίτι, πραγματοποίησε tests δειγματοληπτικά σε συνολικά 19 άτομα.

Την Παρασκευή 02/10, ο οργανισμός ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι συνολικά τέσσερα άτομα, τρία παιδιά και μία εργαζόμενη βρέθηκαν θετικοί.

Στο τρίωρο που ακολούθησε της παραπάνω ενημέρωσης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφθηκε εκ νέου το Σπίτι του Οργανισμού, όπου και πραγματοποίησε tests σε όλα τα παιδιά και τους εργαζόμενους. Παραμένουμε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού έθεσε το σπίτι σε 14ημερη καραντίνα

Παράλληλα, ολοκληρώνεται η απολύμανση του Σπιτιού από εξειδικευμένο συνεργείο καθαρισμού καθώς και των οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν από τα παιδιά και τους εργαζόμενους του από 27/9 έως και σήμερα.

Επίσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ξεκινήσει την καταγραφή όλων των επαφών των παιδιών και εργαζομένων του Σπιτιού, ευελπιστώντας να συνδράμει έτσι στη διαδικασία ιχνηλάτισης που πρέπει να κάνει ο ΕΟΔΥ.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού επικοινώνησε με το γραφείο του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη, την Περιφέρεια Αττικής καθώς και τον Δήμαρχο της περιοχής που βρίσκεται το Σπίτι.

Ο κ. Γιαννόπουλος, τόνισε ότι «Το  Χαμόγελο του Παιδιού» τηρεί από την αρχή της πανδημίας πολύ αυστηρά μέτρα για να διασφαλίσει την υγεία των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του καθώς και των εργαζομένων σε αυτά. Έχει ενημερώσει σχετικά όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Στην παρούσα φάση, ωστόσο, ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε την ανάγκη να επισπεύδονται οι διαδικασίες σε χώρους όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που η διασπορά μπορεί να είναι μεγάλη και με σοβαρές επιπτώσεις. Υπογράμμισε την ανάγκη άμεσων tests μετά την ενημέρωση του ΕΟΔΥ για ύποπτο κρούσμα, την ανάγκη άμεσης και λεπτομερούς ιχνηλάτισης, την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του ΕΟΔΥ στις κρίσιμες ανάγκες φορέων όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
 

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.