home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Γυμνάσια-Λύκεια: Βιάζονται τώρα να τα ανοίξουν!

Το άνοιγμα των σχολείων (των γυμνασίων και των λυκείων) έχει στο τραπέζι η κυβέρνηση ως το πρώτο βήμα στο σχέδιο για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων.  Μάλιστα, φαίνεται ότι το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας έχει γίνει μείζον θέμα και την Παρασκευή αναμένονται οι σχετικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Πιθανότερη ημερομηνία για την επανέναρξη των δια ζώσης μαθημάτων, με τα έως τώρα δεδομένα, είναι η Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου. «Επόμενη προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων, άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν λίγο ακόμα για να επαναλειτουργήσουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση, οι εισηγήσεις των ειδικών θα κρίνουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, με την πλειοψηφία να δείχνει θετική στο άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη ανέφερε πως «πρέπει την επόμενη εβδομάδα να ανοίξουν τα σχολεία και μάλιστα με προσοχή με τεστ σε καθηγητές και τα παιδιά. Με τις παραμέτρους και τα στοιχεία που υπάρχουν αυτή την στιγμή μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, οι δείκτες τώρα είναι ελεγχόμενοι και μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα»

Και ο Χαράλαμπος Γώγος τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι το επόμενο βήμα, σημειώνοντας πως θα χρειαστεί δύο εβδομάδες για το άνοιγμά τους «αν πάνε καλά τα πράγματα με το λιανεμπόριο. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση».

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα. «Καλό είναι να πάρουμε ανάσα την επόμενη εβδομάδα και να μην ανοίξουν τα σχολεία. Εχουμε μπροστά μας δύο δύσκολους μήνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button