Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιάννης Γκιόλας

Γκιόλας: Πότε θα έρθει ο ανάβαλος στην Ερμιονίδα;

Ερώτηση σε Βορίδη

Ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάλη Βορίδη, υπέβαλε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας με θέμα την εξέλιξη των αναγκαίων ενεργειών για την υλοποίηση του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας.

Στη σχετική ερώτηση, ο βουλευτής αναφέρει ότι το έργο εντάχθηκε στη Δράση «Υποδομές Εγγείων βελτιώσεων» με συνολικό προυπολογισμό που ανέρχεται σε 68.350.000 ευρώ. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα του έργου που θα συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγική ανασυγκρότηση του αγροτικού τομέα, στον τουρισμό, στην μεταποίηση κλπ. και θα συμβάλει στην βελτίωση της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Με την υπ’αριθ. πρωτ. 4709/ 2 – 7 – 2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη, εντάχθηκε η πράξη “ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΔΙΚΤΥΑ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΝΟΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ” με κωδικό ΟΠΣΑΑ : 0011313847 στη Δράση 4.3.1. “Υποδομές εγγείων βελτιώσεων” του Υπομέτρου 4.3 “ Στήριξη για επένδυση σε υποδομές που συνδέονται με την ανάπτυξη, τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή της γεωργίας και της δασοκομίας” του Μέτρου 4 “Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού” του ΠΑΑ 2014 – 2020. Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Σ.Α.Ε. 082/1) ανέρχεται σε 68.350.000,00 ευρώ.

Επειδή το έργο αποτελεί απόλυτη αναγκαιότητα και συνιστά θεμελιακή και ουσιωδέστατη υποδομή για την παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής, εν ταυτώ δε είναι βέβαιο ότι θα συντελέσει και στην αναβάθμιση του δευτερογενούς τομέα (τουρισμός, μεταποίηση, κ.α.) και οπωσδήποτε θα συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας του φυσικού περιβάλλοντος και, κατά συνέπεια, στη βελτίωση της ίδιας της ποιότητας ζωής, αφού “το νερό δίνει ζωή στη φύση και τον άνθρωπο”.

Επειδή το έργο έχει ήδη καθυστερήσει με δυσμενείς επιπτώσεις που έχουν ήδη οδηγήσει σε μερική ξηρασία και καταστροφή των ντόπιων και ποιοτικών καλλιεργειών (ελιές, ροδιές και εσπεριδοειδή),

Επειδή το ζητούμενο και πρώτιστο αγαθό, δηλαδή νερό για άρδευση, όπως όμως και για ύδρευση, είναι το πλέον απαραίτητο για την Ερμιονίδα, μία από τις πλέον ξηροθερμικές περιοχές της χώρας,

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν οι ενέργειες που απαιτούνται για την περαιτέρω προώθηση και υλοποίηση των έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυα νερού του Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας του Νομού Αργολίδας;»

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.