Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αντώνης Μπαλωμενάκης

Γκιόλας: Καλό ταξίδι σύντροφε και φίλε Αντώνη

Αντίο στον τέως βουλευτή Χανίων Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Αποχαιρέτησε σήμερα τον Αντώνη Μπαλωμενάκη η Κρήτη και ο πολιτικός κόσμος στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά. Η κηδεία του πρώην βουλευτή πραγματοποιήθηκε στη Μητρόπολη Χανίων όπου συνέρρευσε πλήθος κόσμου για το τελευταίο αντίο.

Ο πρόωρος θάνατος του πρώην βουλευτή και στελέχους της Αριστεράς σε ηλικία 65 ετών αποτελεί απώλεια για την κοινωνία των Χανίων. Το τελευταίο διάστημα ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, δικηγόρος στο επάγγελμα, αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έδινε μάχη για να το ξεπεράσει.

O βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας αποχαιρετά τον τέως βουλευτή Χανίων, που την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου έφυγε από τη ζωή:

«Μια πολύ άσχημη είδηση μας επεφύλασσε η αρχή του καινούργιου χρόνου. Ο αγαπητός συνάδελφος, σύντροφος και φίλος Αντώνης Μπαλωμενάκης δεν είναι πια μαζί μας.

Ο εξαίρετος δικηγόρος από τα Χανιά, είχε ενεργό και δραστήρια συμμετοχή στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, γι’ αυτό και στρατεύτηκε αναγκαστικά από τη Χούντα, που τον υποχρέωσε σε διακοπή των σπουδών του στη Νομική σχολή Αθηνών.

Εντάχθηκε νωρίς στο ΚΚΕ με το οποίο ήταν υποψήφιος βουλευτής κατ’ επανάληψη. Στη συνέχεια, πρωτοστάτησε στη δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο εκλέχτηκε βουλευτής τον Σεπτέμβρη του 2015.

Διατέλεσε μέλος δύο Εξεταστικών επιτροπών, στη διερεύνηση των δανείων σε ΜΜΕ και στα δύο συστημικά κόμματα, και με κυριαρχικό ρόλο , ως Πρόεδρος σε εκείνη για την διαλεύκανση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Σαν βουλευτής, ξεχώρισε για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, για την πολιτική του στάση αλλά κυρίως για το αδιαμφισβήτητο ήθος του. Πάντα συνεπής στις ιδέες της Αριστεράς, θα μείνει στη μνήμη όλων μας για τις μάχες που έδωσε, πιστός πάντοτε στις αρχές της ισότητας, της δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας.

Ο Αντώνης με τίμησε με τη βαθειά και ειλικρινή του φιλία και γι΄αυτό θα του είμαι πάντα ευγνώμων.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος, την αγαπημένη του σύζυγο Μαρία και τα χαρισματικά του αγόρια, τον Δημήτρη, Μηχανολόγο-μηχανικό και τον Νίκο, νέο δικηγόρο.

Καλό ταξίδι σύντροφε και φίλε Αντώνη».

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.