Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γιάννης Γκιόλας

Γκιόλας για φορολογικό: Εμπαίζεται η «μεσαία τάξη» με ανύπαρκτες ελαφρύνσεις (Vid)

«Aπογοήτευση στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, χαμόγελα στα υψηλά βαλάντια».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας χαρακτήρισε ως πυροτέχνημα και φενάκη το νέο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, σχετικά με όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί. Ευνοούνται για μία ακόμη φορά οι έχοντες μεγάλα εισοδήματα, ενώ επιβαρύνσεις έρχονται στα αδύναμα νοικοκυριά.

Εμπαίζεται ανερυθρίαστα η «μεσαία τάξη», με ανύπαρκτες ελαφρύνσεις. Αντίθετα επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο με αύξηση των εισφορών. Οι ασφαλιστικές εισφορές με την επάνοδο των 6 κλάσεων, επιφέρει επιβάρυνση κατ’ ελάχιστον- δλδ στην χαμηλότερη κλάση- 35 ευρώ το μήνα ή 420 ευρώ ετησίωςστους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Ο μεγάλος πλούτος και οι επιχειρήσεις μεγάλης κερδοφορίας οι ευνοημένοι της Κυβερνητικής πολιτικής.

Απαλλαγή από τον φόρο ακινήτων για offshore Εταιρίες με γραφεία στην Ελλάδα και φοροαπαλλαγές για Ναυτιλιακές επιχειρήσεις.

Αύξηση στον ΕΦΚΑ και τον ΕΝΦΙΑ, άνοδος τιμαρίθμου, αύξηση στη ΔΕΗ και η οριζόντια θέσπιση πλαφόν 30% για δαπάνες μέσωηλεκτρονικών συναλλαγών, μειώνουν τελικά το εισόδημα της μεσαίας τάξης.

Καμία μείωση δεν φέρνει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη για την εισφορά αλληλεγγύης και την προκαταβολή φόρου, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της όσο ήταν στην Αντιπολίτευση, για να απαλύνει την «αγαπημένη» της μεσαία τάξη.

Αντιθέτως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαγγείλει από την άνοιξη του 2019 την μείωση της προκαταβολής φόρου στο 50% και την διαγραφή της εισφοράς αλληλεγγύης σε εισοδήματα μέχρι 20.000 ευρώ.

Ολόκληρη η ομιλία του Γιάννη Γκιόλα:

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.