Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Λεάγκρος Banner

Γιόρτασαν την άγρια τουλίπα των Διδύμων

Η μοναδική στην Πελοπόννησο.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤετ. 11 Απρ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στα Δίδυμα την μικρή κωμόπολη της Αργολίδας, γιόρτασαν και φέτος για 40η χρονιά στις 9 Απριλίου, τη σπάνια, αυτοφυή άγρια τουλίπα του τόπου. Ένα αγριολούλουδο που στρώνει κόκκινα χαλιά την Άνοιξη και σκεπάζει τους ελαιώνες του κάμπου και τα χωράφια. Εικόνες μοναδικές, σ’έναν τόπο, τα Δίδυμα προικισμένο αφειδώλευτα από τη φύση.

Στην Ελλάδα βρίσκονται εννέα είδη αυτοφυούς τουλίπας. Η τουλίπα της Πελοποννήσου είναι η πιο ωραία από τις Ελληνικές τουλίπες. Φύεται μόνο στα Δίδυμα, στο ακρωτήριο Ταίναρο και στην Κεντρική Ελλάδα. Μοιάζει σαν κόκκινη φλογίτσα. ‘Άλλες περιοχές της Ελλάδας, με άγριες αυτοφυείς τουλίπες είναι η Κρήτη και η Χίος.

Γιορτή της Τουλίπας στα Δίδυμα

Στα Δίδυμα, εκτός από τις άγριες τουλίπες, στις φυσικές ομορφιές του τόπου περιλαμβάνεται το βουνό των Διδύμων, που προσφέρεται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κυρίως για αναρρίχηση και πεζοπορία. Έξω από το χωριό, βρίσκονται δύο μεγάλα σπήλαια σε σχήμα κρατήρα, εντυπωσιακά λόγω του μεγέθους τους. Εδώ συναντάμε μια εντελώς διαφορετική βλάστηση και δύο μικρά εκκλησάκια, μέσα στο σπήλαιο, τον Άγιο Γεώργιο του 13ου αιώνα και τον ναό της Μεταμόρφωσης.

Στη γιορτή της τουλίπας, την Δευτέρα 9 Απριλίου, που διοργανώνεται κάθε Άνοιξη καθώς είναι από τις ελάχιστες περιοχές στην Ελλάδα που ευδοκιμούν αυτά τα λουλούδια, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας, ο βουλευτής Ν. Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τ. Τζανής, ο Πρόεδρος τοπ. κοινότητας Διδύμων Κ. Σπανός, ο Αντιδήμαρχος Γ. Αντωνόπουλος και η πολιτευτής της Ν. Δημοκρατίας Σόνια Τάνταρου.

Γιορτή της Τουλίπας στα Δίδυμα

Κέφι και χαρά σκόρπισε σε όλους τους παρευρισκόμενους η καταπληκτική χορευτική ομάδα των Διδύμων, που χόρεψε με ενθουσιασμό τραγούδια του τόπου, εισέπραξε το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και άναψε το κέφι.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org