home design 800x400
home design 1170Χ320

Γιώργος Μαρίνος: Ο φύλακας άγγελος της εστίας του Παναργειακού στην αγκαλιά των αγγέλων

Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης του Παναργειακού Γιώργος Μαρίνος

Στην αγκαλιά των αγγέλων είναι πλέον ο Γιώργος Μαρίνος, φύλακας άγγελος της εστίας του Παναργειακού από το 1947 έως το 1960, έχοντας ως παράσημο τη συμμετοχή του στα σαλόνια της Α’ Εθνικής (τότε Εθνικό πρωτάθλημα) με την ομάδα του Άργους

Με αφορμή το θάνατο του παλαίμαχου τερματοφύλακα του Παναργειακού Γιώργου Μαρίνου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Αργολίδας και πρόεδρος του Φείδωνα Άργους Γιάννης Αποστολόπουλος γράφει λίγα λόγια για την ποδοσφαιρική του πορεία:

«Ο Γιώργος Μαρίνος, γέννημα θρέμμα του Άργους, αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας στον Παναργειακό από το 1947 μέχρι το 1960, σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την αργειακή κοινωνία. Μια εποχή που το ποδόσφαιρο αποτελούσε από τις λίγες ευχάριστες διεξόδους.

Συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία του ποδοσφαίρου της Αργολίδας, την περίοδο 1956-57, όταν ο Παναργειακός αγωνίστηκε στο τότε εθνικό πρωτάθλημα με αντιπάλους τον Ολυμπιακό Πειραιώς, τον Παναθηναϊκό, Απόλλωνα, Πανιώνιο, Εθνικό, Προοδευτική, Άρη Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ και τη θρυλική Δόξα Δράμας.

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Παλαιμάχων Παναργειακού και δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για την ομάδα που αγάπησε και υπηρέτησε πιστά.

Μετά τη μόνιμη εγκατάστασή του στην Αθήνα διετέλεσε ενεργό και δραστήριο μέλος του συλλόγου των εν Αθήναις Αργείων ΑΤΡΕΥΣ».

Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης του Παναργειακού Γιώργος Μαρίνος

Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης του Παναργειακού Γιώργος Μαρίνος

Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης του Παναργειακού Γιώργος Μαρίνος

 

Ενδεκάδα του Παναργειακού την περίοδο 1959-1960: Όρθιοι: Νταισπάγγος (προπονητής), Μουρτζίκος, Ψαρρός, Παπακόρδας, Νικολαϊδης, Δημοπάνας, Μαρίνος. Kαθήμενοι: Διακοσταμάτης, Γιαχουντής, Γιαννόπουλος, Νικολαϊδης, Καραλέκας (από την έκδοση “Παναργειακός …μια ιστορία 80 χρόνων, 1926-2006”)

 

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis