Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιατροί για όλες τις δουλειές στο Κρανίδι!

Ο γιατρός έγινε μέχρι και οδηγός ασθενοφόρου για να σώσει ασθενή - Στη βουλή φέρνει το θέμα ο Ανδριανός.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΤρί. 13 Νοε. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ Κρανιδίου, καθώς πλέον οι γιατροί εκτελούν και χρέη οδηγού ασθενοφόρου για επείγοντα! Σε όσα ασθενοφόρα έχουν απομείνει που να λειτουργούν, αφού και γι' αυτό αναγκάζονται να καταφύγουν σε ...δανεικά!

Έλλειψη προσωπικού όμως δεν υπάρχει μόνο στο ΕΚΑΒ αλλά και στον Δήμο Ερμιονίδας που μέχρι τώρα διέθετε δικούς του οδηγούς για να καλύψει τα κενά, αλλά πλέον δεν φθάνουν ούτε κι' αυτοί... 

Για το θέμα κατέθεσε ερώτηση ο Γιάννης Ανδριανός προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, ζητώντας να καλυφθούν τα κενά σε οδηγούς ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ: 

«Με νέα Ερώτησή μου επανέρχομαι στα οξύτατα προβλήματα που έχουν ανακύψει λόγω των κενών σε οδηγούς ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου που έχουν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, την αδυναμία κάλυψης των υπαρκτών αναγκών. 

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση που είχα, σε ορισμένες περιπτώσεις αναγκάστηκε ο εφημερεύων ιατρός να οδηγήσει ο ίδιος το ασθενοφόρο προκειμένου να μεταβεί σε επείγον περιστατικό. 

Τονίζεται ακόμη ότι τα κενά αυτά για κάποια χρονική περίοδο τα κάλυπτε ο Δήμος Ερμιονίδας ο οποίος όμως λόγω έλλειψης προσωπικού δεν μπορεί να τα καλύπτει πλέον. Δημιουργείται συνεπώς σοβαρότατο πρόβλημα για μια μεγάλη περιοχή με υψηλή επισκεψιμότητα και εκτεταμένες ανάγκες, η οποία απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα με κακό οδικό δίκτυο από τις Νοσηλευτικές Μονάδες Ναυπλίου και Άργους και την έδρα του ΕΚΑΒ. 

Τούτων δοθέντων, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 

- Πότε και με ποιες άμεσες ενέργειες θα καλυφθούν τα κενά σε οδηγούς ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου ώστε να εξυπηρετούνται τα περιστατικά χωρίς τη δημιουργία προβλημάτων». 

 

Bloggers Αναγνώστης

Φόρμα μικρές αγγελίες

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.