Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ

Γιατί πραγματικά έκλεισαν όλα τα σχολεία του δήμου Ναυπλίου

Τι λέει η υπεύθυνη των σχολικών επιτροπών Μαρία Ράλλη, για τη νυχτερινή απόφαση
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠαρ. 28 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Κλειστές από το πρωί της Παρασκευής είναι οι πόρτες όλων των σχολείων που βρίσκονται στην πόλη και τα χωριά του δήμου Ναυπλιέων για τους μαθητές και τους καθηγητές.

Στα σχολεία βρίσκονται μόνο οι φύλακες, οι οποίοι αναμένουν τα συνεργεία απολύμανσης, μετά τη νυχτερινή απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Κωστούρου να γίνουν απολυμάνσεις σε όλα τα κτίρια, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια από εξειδικευμένα συνεργεία.

Η ανησυχία των ντόπιων και κυρίως των γονιών είναι έντονη στην πόλη, μετά τη γνωστοποίηση της νυχτερινής απόφασης του δημάρχου (ανακοινώθηκε πριν τα μεσάνυχτα, μετά τις 11 το βράδυ), με δεδομένο ότι κλείνουν τα σχολεία την Παρασκευή, τη στιγμή που ακολουθεί τριήμερο διακοπών και θα μπορούσε εκείνες τις ημέρες να γίνει η απολύμανση.

Γιατί όμως πραγματικά έκλεισαν όλα τα σχολεία στο δήμο Ναυπλιέων, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί η περίπτωση ύποπτου κρούσματος κορωνοϊού στην περιοχή;

Εικόνα
Υπερήρωας η Ράλλη σε Πολιτισμό, Περιβάλλον, Αθλητισμό

Όπως τονίζει στο anagnostis.org η πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Μαρία Ράλλη, η απόφαση του δημάρχου ελήφθη αποκλειστικά για προληπτικούς λόγους και δεν υπάρχει διαπιστωμένο κρούσμα ή υποψία κρούσματος κορωνοϊού, στην περιοχή.

Τα εξειδικευμένα συνεργεία, σε συνεννόηση με ειδικούς χημικούς, θα κάνουν απολύμανση σε όλα τα κτήρια με ειδικά φάρμακα, τα οποία δεν επιτρέπουν στα μικρόβια να ζουν σε επιφάνειες για περίοδο 28 ημερών, επισημαίνει η πρόεδρος των επιτροπών.

Η απολύμανση των κτηρίων σύμφωνα με την κα Ράλλη έχει ξεκινήσει από το πρωί και θα συνεχιστεί σε όλα τα κτήρια του δήμου.

UPDATE. Αρνείται ο Κωστούρος ότι έκλεισε σχολεία και ωδείο, λόγω οικογένειας που ταξίδεψε στην Ιταλία

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.