Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα
Γιατί πέταξε το Πολεμικό αεροπλάνο πάνω από το Ναύπλιο

Γιατί πέταξε το Πολεμικό αεροπλάνο πάνω από το Ναύπλιο

Βγήκε ο κόσμος στο δρόμο και παρακολουθoύσε το θέαμα

Αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε για μισή ώρα περίπου πάνω από Ναύπλιο, βγάζοντας τον κόσμο στους δρόμους για να παρακολουθήσει το θέαμα.

Το αεροπλάνο ξεκίνησε τις πτήσεις τους στις 11.30 το πρωί και για πολύ ώρα έσκιζε τον ουρανό σε χαμηλό ύψος.

Γιατί πέταξε το Πολεμικό αεροπλάνο πάνω από το Ναύπλιο

Πρόκειται για πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας που γίνονται σήμερα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως άνωθεν των ακριτικών νησιών, στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας  Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Το αεροπλάνο που πέταξε πάνω από το Ναύπλιο είναι το T-6A TEXAN II «Δαίδαλος» στο πλαίσιο της Αεροπορικής επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων.

Γιατί πέταξε το Πολεμικό αεροπλάνο πάνω από το Ναύπλιο

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A "Δαίδαλος" αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σκοπό έχει την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία και την ανύψωση του ηθικού των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό. 

Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-6A Texan II.

Για την επιτυχία και την ασφάλεια της κάθε αεροπορικής επίδειξης της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A απαιτείται η αρμονική συνεργασία ενός αριθμού ανθρώπων.

Αυτοί είναι:

  • Ο κύριος Ιπτάμενος Επίδειξης.
  • Ο Αξιωματικός Παρατηρητής Ασφαλείας Πτήσεων-Εδάφους, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον συνεχή έλεγχο ασφαλούς εκτέλεσης του πτητικού προγράμματος, της τήρησης των περιορισμών ύψους πτήσης ενώ έχει την δικαιοδοσία να επεμβαίνει και να διατάσσει τη διακοπή των ελιγμών αν κρίνει ότι κάτι δεν εκτελείται σωστά.
  • Ο Αξιωματικός Αφηγητής, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την περιγραφή, επεξήγηση και τον σχολιασμό των ελιγμών που εκτελούνται στο κοινό.
  • Οι Τεχνικοί Υποστήριξης και προετοιμασίας του Αεροσκάφους.

Ελιγμοί Επίδειξης:
Το αεροσκάφος Τ-6Α της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων έχει τη δυνατότητα, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και το ύψος βάσης των νεφών που υπάρχουν στην περιοχή επίδειξης, να εκτελεί δύο προγράμματα ακροβατικών ελιγμών: Ένα Υψηλό (High) και ένα Χαμηλό (Low).

H Ομάδα Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A "Δαίδαλος" αποτελεί ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σκοπό έχει την διάδοση και την καλλιέργεια της αεροπορικής ιδέας στην Ελληνική κοινωνία και την ανύψωση του ηθικού των ανθρώπων των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ παράλληλα, προβάλλει το έργο των στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας στο ευρύ κοινό.  Το αεροσκάφος που χρησιμοποιείται για την εκτέλεση των αεροπορικών επιδείξεων είναι το εκπαιδευτικό αεροσκάφος T-6A Texan II. Για την επιτυχία και την ασφάλεια της κάθε

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα Πέμπτη και ολοκληρώνονται την Κυριακή 10 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Αρχαγγέλου Μιχαήλ είναι το παρακάτω:

Πέμπτη 7 έως και Κυριακή 10 Νοεμβρίου
• Μετασταθμεύσεις αεροσκαφών για εμπλουτισμό των στατικών εκθέσεων των Μονάδων
• Στατικές και φωτογραφικές εκθέσεις στις Μονάδες
• Εκδηλώσεις Αεραθλητικών Σωματείων σε Αεροπορικές Βάσεις
• Πτήσεις αεροσκαφών άνωθεν ακριτικών νησιών
• Εκπαιδευτικές επισκέψεις από μαθητές σχολείων (Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια) σε Μονάδες της ΠΑ.

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου
• 19:00: Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή της Μπάντας της ΠΑ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευθούν οι Βετεράνοι Αεροπόροι της 335 και της 336 Μοίρας που πήραν μέρος στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και θα τιμηθούν οι δύο αυτές Μοίρες για την προσφορά τους σε αυτόν.
Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019
• 12:00: Επίσημος Εορτασμός – Δοξολογία στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.

Σάββατο 9 Νοεμβρίου
• 09:00: Πτήσεις Μαθητών/τριών της Γ΄ Λυκείου, έτους 2019-2020, με Ελικοφόρα Πτητικά Μέσα της ΠΑ, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου
• 11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι Αττικής.

Οι Αεροπορικές Βάσεις της ΠΑ θα είναι επισκέψιμες για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:
• Την Πέμπτη 7, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, από 09:00 έως 17:00
• Την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019, από 13:00 έως 17:00.
• H 123 Σμηναρχία Τεχνικής Εκπαίδευσης, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, από 12:30 έως 17:00.

Πρόγραμμα Αεροπορικών Επιδείξεων:

Σάββατο 9 Νοεμβρίου
• 13:30, στο Ναύπλιο: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους T-6A TEXAN II «Δαίδαλος».

Κυριακή 10 Νοεμβρίου
• 13:30, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου: Αεροπορική επίδειξη των Ομάδων Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς» και T-6A TEXAN II «Δαίδαλος».
• 13:30, στη Λάρισα: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου
• 13:30, στην Παραλία Ηρακλείου Κρήτης: Αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «Ζευς».

* Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.
ΦΩΤΟ T-6A "Δαίδαλος"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Κοντός Banner

 

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.