Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Το Άργος από το κάστρο

Γιατί μένει εκτός νυμφώνος το Άργος από το νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Δύο τμήματα στο Ναύπλιο και κανένα στο Άργος προβλέπει το πόρισμα που έχει στα χέρια του ο Γαβρόγλου - Οι πρώτες αντιδράσεις από Χειβιδόπουλο.

Ένα ακόμα Τμήμα προστίθεται στην σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με βάση το πόρισμα που εστάλη από τους πανεπιστημιακούς στο Υπουργείο Παιδείας, το οποίο προέκυψε μετά από σύσκεψη που έγινε μεταξύ του ΑΕΙ και του ΤΕΙ (τα οποία συγχωνεύονται) την περασμένη Πέμπτη στην Τρίπολη.

Η νέα διάρθρωση προτείνει την λειτουργία 7 περισσότερων τμημάτων από τα υφιστάμενα (συνολικά 22 από 15 σήμερα), ενώ σύμφωνα με το esos.gr, προτείνεται η ίδρυση πολυτεχνικής σχολής στην Τρίπολη με δύο τμήματα.

Τα τμήματα θα λειτουργήσουν σε Καλαμάτα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κόρινθο και Σπάρτη, με έδρα την Τρίπολη. 

Εκτός μένει το Άργος που είναι η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Αργολίδας, καθώς η πρόταση των ακαδημαϊκών είναι το νέο πανεπιστήμιο να λειτουργήσει στις πέντε πρωτεύουσες των νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αντιδράσεις Καμπόσου για το Πανεπιστήμιο - Ζητά να έρθει το νέο τμήμα στο Άργος

Αν και προβλεπόταν αρχικά η μελλοντική ανάπτυξη τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών και στο Άργος, τελικά οι όποιες επαφές έγιναν δεν καρποφόρησαν.

Δεν άρεσε το πόρισμα σε Χειβιδόπουλο:

Με αφορμή την διαρροή του πορίσματος στον τύπο και τη νέα διάρθρωση που προτείνεται, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσσος Χειβιδόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τάσσος Χειβιδόπουλος

«Η, από την ίδρυσή του, διάρθρωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με σχολές και τμήματα σε πολλές πόλεις της Πελοποννήσου, προσδιορίζει τον πρωτοποριακό τρόπο λειτουργίας του.

Η αρχική του σχεδίαση προέβλεπε την ανάπτυξη τμήματος της Σχολής Καλών Τεχνών και στο Άργος. Το θέμα αυτό τόνισα και σε πρόσφατη συνάντησή μου με τον Πρύτανη κ. Κατσή.

Θεωρώ επιβεβλημένο, το Υπουργείο Παιδείας στην απόφασή του, να συμπεριλάβει και το Άργος στην ανάπτυξη των νέων τμημάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Δεν είναι δυνατόν η Σχολή Καλών Τεχνών να μην έχει τμήμα της στην πόλη του Πολυκλείτου και της Τελέσιλλας».
 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.