Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Γιατί η Περιφέρεια διαθέτει 55.000.000 ευρώ στο Υπουργείο Ανάπτυξης

Δράσεις για την υγεία, την εργασία και την ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Πίστωση περί τα 55.000.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν εκ μέρους του δράσεις υπέρ των πολιτών της Περιφέρειας με σκοπό την αντιμετώπιση της κρίσης από τον κορωνοϊό.

Οι δράσεις εστιάζονται σε τρεις βασικούς άξονες, την υγεία, την αγορά εργασίας / ανεργία και τη ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Στην πιο πάνω απόφαση κατέληξε η σύσκεψη που έγινε σήμερα Δευτέρα 6 Απριλίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, στην οποία έγινε αξιολόγηση των έργων, στο πλαίσιο σχετικής επιστολής που το υπουργείο είχε απευθύνει την περασμένη εβδομάδα προς την Περιφέρεια με την οποία ζητούσε να εκτιμήσει τις εν δυνάμει διαθέσιμες προς αυτό πιστώσεις της για την υλοποίηση εκ μέρους του των αναφερόμενων δράσεων.

«Τα χρήματα αυτά -περί το 1/3 του ΠΕΠ Πελοποννήσου και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου- θα επιστρέψουν στην Περιφέρεια υπό μορφή δράσεων υπέρ των πολιτών της» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε ωστόσο ότι η πιο πάνω προς διάθεση στο υπουργείο πίστωση προέκυψε χωρίς καμια τροποποίηση α) στα ενταγμένα έργα, β) στα υπο αξιολόγηση έργα, γ) στις ενεργές προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, δ) στην υλοποίηση των προγραμμάτων ολοκληρωμενων χωρικών επενδυσεων (ΟΧΕ Μάνης, ΒΑΑ Καλαματας, ΒΑΑ Αργους – Ναυπλίου,ΤΑΠ ΤοΚ Αρκαδίας ) και ε) σε ανελαστικές υποχρεώσεις οι οποίες συγχρηματοδούνται κυρίως από το ΕΚΤ αλλά και το ΕΤΠΑ.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.