home design 1170Χ320
home design 800x400

Γιατί γκρεμίστηκαν τα τρία περίπτερα της Ανάπλασης στο Άργος;

βάση περιπτέρου

«Το γκρέμισμα των τριών περιπτέρων της Ανάπλασης του Άργους είναι παράνομο κι αυθαίρετο» σημειώνει o επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή πόλη ξανά» Τάσσος Χειβιδόπουλος.

Γι’ αυτό το λόγο προσέφυγε στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου και η απάντησή της είναι σαφής: «Να αποκατασταθούν και να επανατοποθετηθούν».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη:

«Με έκπληξη παρατηρήσαμε άλλη μία ενέργεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αργους – Μυκηνών, η οποία εκπορεύεται από τον ιθύνοντα νου της, το Δήμαρχο Δημήτρη Καμπόσο, να απομακρύνει κατεδαφίζοντας τρία νεοανεγερθέντα περίπτερα. Τα δύο βρίσκονταν στο χώρο της Πλατείας (ένα απέναντι από το Δημαρχείο και ένα στη νότια γωνία της Εθνικής Τράπεζας) και το τρίτο έμπροσθεν του κτιρίου της Αγοράς.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα περίπτερα είχαν τοποθετηθεί στις θέσεις αυτές, κατόπιν εφαρμογής της μελέτης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΡΓΟΥΣ» η οποία ολοκληρώθηκε με την Απόφαση Ολοκλήρωσης με αρ. 1998 / 2018 / 14-3-2019 με κωδικό ΟΠΣ 457739 στο Ε.Π. «ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ – ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – ΙΟΝΙΟΙ ΝΗΣΟΙ».

Το κόστος εκάστου περιπτέρου ήταν περίπου 14.000 €, δηλαδή συνολικά 42.000 € (χωρίς το Φ.Π.Α).

Περίπτερα Άργος

 

Μας δημιουργήθηκαν εύλογα τα κάτωθι ερωτήματα:

Για ποιο λόγο κατεδαφίστηκαν τα 3 περίπτερα, αφού αποτελούσαν τμήμα της πολυδιαφημισμένης ανάπλασης, την οποία ο Δήμαρχος Καμπόσος υποστήριζε και υποστηρίζει με θέρμη. (Τώρα δεν του αρέσουν;)

Με ποια απόφαση (άδεια κατεδάφισης) ή άλλη άδεια από αρμόδια υπηρεσία και καθότι το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ, με ποια έγκριση από την αρμόδια Ελεγκτική Αρχή γκρεμίστηκαν;

Και για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν υπήρχε καμία σύμφωνη γνώμη από καμία Υπηρεσία, κοινοποιούμε το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο συντάχθηκε μετά από ερώτημα της Παράταξης “Δυνατή Πόλη Ξανά” και με το οποίο στην τελευταία παράγραφο αιτείται η αποκατάσταση και επανατοποθέτηση των περιπτέρων, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Αρχή του Δημήτρη Καμπόσου αποδεικνύει με πράξεις πόσο νοιάζεται για τη διαφύλαξη του Δημοσίου χρήματος, αλλά περισσότερο για τη σταθερότητα της γνώμης της.

Το καουμποϊλίκι και το καπετανάτο μάλλον θα πάει περίπατο ακόμα μια φορά…

Υ.Γ. Όπως γράφουν και στις ταινίες «κάθε ομοιότητα με την ράμπα των ΑΜΕΑ στο γεφυράκι είναι συμπτωματική»…

To ερώτημα Χειβιδόπουλου προς την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Έγγραφο για περίπτερα Άργους

Το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου προς τον Δήμο:

Έγγραφο για περίπτερα Άργους

Έγγραφο για περίπτερα Άργους

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis