Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
κυνηγόσκυλο

Γιατί δηλητηριάζουν τα κυνηγόσκυλα στην Αργολίδα;

Ανάστατοι κυνηγοί μετά την θανάτωση σκυλιών στο Αραχναίο.

Μεγάλη προσοχή απαιτείται από κυνηγούς στο Αραχναίο του Δήμου Ναυπλιέων καθώς όπως ενημέρωσαν τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ναυπλίου δηλητηριάστηκαν κυνηγόσκυλα στην περιοχή την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου με αποτέλεσμα να βρουν φικτό θάνατο.

Όπως επισημαίνει ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ναυπλίου, απευθυνόμενος προς τα μέλη του:

«Συνάδελφοι κυνηγοί μας ενημέρωσαν ότι στην ευρύτερη περιοχή του Αραχναίου θανατώθηκαν κυνηγετικά σκυλιά από δηλητήρια την Κυριακή 27/9.

Μεγάλη προσοχή και να ενημερώνετε τον σύλλογο».

Αυτή η εγκληματική ενέργεια τα τελευταία χρόνια συμβαίνει ουκ ολίγες φορές σε διάφορες κυνηγετικές περιοχές του Νομού. Μάλιστα η αγανάκτηση των κυνηγών είναι μεγάλη και υπάρχει φόβος μήπως αυτή πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Όλοι οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να συνεργαστούν και να πάρουν θέση για να σταματήσει το έγκλημα που συντελείται με θύματα τους κυνηγετικούς σκύλους και κατά συνέπεια τους ιδιοκτήτες - κυνηγούς.

Home design

Riviera Banner

 

Σχόλια

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Τρίτη 29/09/2020 - 12:25

Ο θεματικός εθελοντισμός, ως Τρίτος Τομέας έχει μακρά θεσμική ιστορία τουλάχιστον 150 χρόνων στην Ευρώπη, όπου υπάρχουν εθνικές ομοσπονδίες συλλόγων με κοινούς στόχους και καταστατικά, με τοπικές οργανώσεις. Το ευρωπαϊκό ευρωπαϊκό πλαίσιο προωθεί και χρηματοδοτεί δράσεις ίδρυσης εθελοντικών θεματικών συλλόγων με ευρωπαϊκό καταστατικό και προσανατολισμό στο ευρωπαϊκό υπερεθνικό σχετικό δίκαιο και αναπτυγμένο νομικό πλαίσιο.
Στην χώρα μου, την Ιταλία, υπάρχουν διάφοροι εθνικοί φορείς φιλοζωικού εθελοντισμού με τοπικά παραρτήματα ακόμα και κοντά το ένα στο άλλο. Σε ένα από αυτά τα σωματεία, έδρασε η μικρή μου κόρη η Ιλάρια από 15 ετών, εκλέχτηκε νομαρχιακή εκπρόσωπος στα 18 της και έγινε η πρώτη κρατική ζωοφύλακας της Ιταλίας με τον νόμο που καταθέσαμε στην κυβέρνηση Ρέντζι μέσω της τοπικής μας γερουσιάστριας και μακρόχρονης φίλης μου και συνεργάτιδας Στεφάνια Πετσοπάνε, συχνή επισκέπτρια της Αργολίδας, με την οποία γνωρίζουμε την ελληνική πραγματικότητα και υφαίνουμε προτάσεις συνεργασίας σε διμερές διακρατικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Η κόρη μου Ιλάρια, 26 ετών σήμερα, έχει δικό της κατάστημα προϊόντων και συμβουλευτικών υπηρεσιών για οικοδεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα στην πόλη μου L'Aquila, κάνει τις τακτικές επιθεωρήσεις ως κρατικός ορκωτός ζωοφύλακας στην Περιφέρεια Αμπρούτσο (έχει συμβουλευτικό ρόλο αλλά μπορεί και να κόψει πρόστιμο για κακομεταχείριση ή βασανισμό ζώου) και αναπαράγει άλλους νέους ορκωτούς ζωοφύλακες σε όλη την ιταλική επικράτεια μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τη θαυμάζω γιατί από μικρή είχε μια τεράστια καρδιά!
Αν δεν υπήρχαν παρόμοιες ομοσπονδίες οργανωμένων ομάδων, ο αυθορμητισμός, ο τοπικισμός, ο εγωισμός ατόμων και μικροσυμφερόντων θα εμπόδιζε τη θεσμική προάσπιση του εθελοντισμού ως Τρίτο Τομέα, εκεί που το Κράτος δεν μπορεί να φτάσει και τον ιδιώτη δεν τον συμφέρει να επενδύσει.
Οι άρπα κόλλα διαδικασίες και γκρίνιες καταλήγουν σε προσωποκρατικά τσιφλίκια, ψυχολογικές εκτονώσεις, εθελοτυφλίες χωρίς κανόνες και προοπτική, βαλκάνιες πρακτικές τσιφλικισμού και μαγκιάς, τσαμπουκάς, τοπικισμού, στασιμότητα νοοτροπίας και εσωστρέφεια, έλλειμμα βέλτιστων πρακτικών τη στιγμή που αυτές υπάρχουν και προσφέρονται γενναιόδωρα μαζί με χρημαοδοτήσεις εισαγωγής καινοτομίας.
Καλώς να ωριμάσουν ευρωπαϊκού τύπου ομοσπονδίες και στην Ελλάδα, έστω και ως παραρτήματα αρχικά με όλα τα σχετικά βοηθήματα, τεχνογνωσία, επιμόρφωση, νομική κάλυψη, χρηματοδότηση έτοιμα από το εξωτερικό για να στηθούν σωστά και αρμονικά με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
Όποιος ενδιαφέρεται στα σοβαρά να συνεργαστεί με ευρωπαϊκές ομοσπονδίες εθελοντισμού ζωοφίλων και ορκωτών ζωοφυλάκων από την Αργολίδα και Πελοπόννησο ας επικοινωνήσει μαζί μου να του δώσω τις χρήσιμες επαφές, την κόρη μου ή άλλους θεσμικούς εκπροσώπους.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.