Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Γιατί δεν ενεργοποιείται η απόφαση για πιλοτική μελέτη της Ζ.Ο.Ε. Άργους

ΔημοσιεύτηκεΔευ. 10 Απρ. 2017
από admin

Για 5η φορά ο Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Γ. Σταθάκης αρνείται να απαντήσει στην ερώτηση του Γιάννη Μανιάτη, για άμεση ενεργοποίηση σχετικής απόφασης του 2014 για πιλοτική μελέτη της Ζ.Ο.Ε. Άργους.

Η πιλοτική αυτή μελέτη που χρηματοδοτήθηκε κατά την υπουργική θητεία του Γ. Μανιάτη στο ΥΠΕΚΑ, θα συμβάλει καταλυτικά στην επίλυση των προβλημάτων χωροθετήσεων σε όλες τις Ζ.Ο.Ε. της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Μανιάτης κατέθεσε αρχικά επίκαιρη ερώτηση στις 3 Μαρτίου, αλλά ο κ. Σταθάκης, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε να του απαντήσει:
ΚΑΙ στις 10/03/2017
ΚΑΙ στις 17/03/2017
ΚΑΙ στις 28/03/2017
ΚΑΙ στις 03/04/2017
ΚΑΙ στις 10/04/2017

Τα συμπεράσματα στους πολίτες….

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Γ. Μανιάτη:
«Κύριε Υπουργέ,

αναφορικά με το θέμα της χωροθέτησης δραστηριοτήτων εντός Ζ.Ο.Ε., όπως ανέφερα και σε ομιλία μου στη Βουλή για το χωροταξικό σχεδιασμό, επαναφέρω την αρχή που είχαμε κάνει με την πρόταση εφαρμογής πιλοτικής μελέτης για τη Ζ.Ο.Ε  Άργους, με στόχο τη διαμόρφωση όλων των αναγκαίων συνθηκών και τεχνικών προδιαγραφών που θα επεκταθούν στη συνέχεια σε όλες τις περιοχές της χώρας που αντιμετωπίζουν ανάλογα προβλήματα λόγω Ζ.Ο.Ε.

Με το υπ’ αριθμ.6892/11.12.2014 έγγραφο του Υπουργού ΠΕΚΑ στο Πράσινο Ταμείο, εισηγηθήκαμε πρόταση έγκρισης χρηματοδότησης πιλοτικής μελέτης τροποποίησης των Ζ.Ο.Ε. Άργους με Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ ΥΠΕΚΑ, Δήμου Άργους-Μυκηνών και Επιμελητηρίου Αργολίδας.

Με την υπ’ αριθμ.84.4/2014 (23.12.2014) απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου «Έγκριση χρηματοδότησης πιλοτικής μελέτης αναθεώρησης Ζ.Ο.Ε. με βάση τις διατάξεις του ν.4269/2014», αποφασίστηκε ομοφώνως η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 30.000€ από το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Τεχνική βοήθεια», με στόχο την αναθεώρηση των Ζ.Ο.Ε. Άργους. Έκτοτε δεν έγινε καμία ενέργεια, καθώς οι διαδικασίες χρηματοδότησης και ο τρόπος εκταμίευσης απαιτούσαν την έκδοση σχετικής υπουργικής απόφασης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί δεν ενεργοποιείτε την ανωτέρω απόφαση που θα συμβάλλει καταλυτικά στη διαμόρφωση των προϋποθέσεων επίλυσης όλων των προβλημάτων χωροθετήσεων δραστηριοτήτων σε όλες τις Ζ.Ο.Ε. της χώρας;»
 

Ετικέτες

Γιάννης Μανιάτης ΖΟΕ Άργους Άργος Γιώργος Σταθάκης

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.