Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Γιάννης Γκιόλας βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ

Γιάννης Γκιόλας: Γιατί πρέπει να γίνει Εσπερινό ΕΠΑΛ στο Κρανίδι

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ συντάσσεται με το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Την ανάγκη ίδρυσης Εσπερινού ΕΠΑΛ στο Κρανίδι επισημαίνει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, συντασσόμενος με το αίτημα του Δήμου Ερμιονίδας, τοπικών φορέων και κατοίκων της περιοχής.

Όπως αναφέρει:

«Οι κάτοικοι του Δήμου Ερμιονίδας ζητούν από καιρό την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στην περιοχή, ενός σχολείου που θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς δημότες, που για οποιοδήποτε λόγο δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, να ενταχθούν στην εκπαιδευτική διαδικασία και να αποφοιτήσουν.

Πολίτες που  επιθυμούν να ολοκληρώσουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά εργάζονται τα πρωινά και αδυνατούν να φοιτήσουν στο Γενικό ή Επαγγελματικό Λύκειο της περιοχής, θα μπορέσουν να φοιτήσουν και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε Εσπερινό Λύκειο. Είναι κυρίως νέες και νέοι που λόγω οικονομικής αδυναμίας αναγκάστηκαν να διακόψουν την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή τους και να στραφούν στον τομέα της εργασίας. Άνθρωποι που βίωσαν τις σκληρές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα τον τομέα της Παιδείας έχουν αναφαίρετο δικαίωμα για μια δεύτερη ευκαιρία που ένα οργανωμένο Κράτος είναι υποχρεωμένο να τους προσφέρει. Το αίτημά τους κρίνεται επιβεβλημένο να ικανοποιηθεί και αποτελεί ελάχιστη υποχρέωση μιας Διοίκησης  που αναγνωρίζει  τα δικαιώματα των πολιτών.

Το αίτημα χρονολογείται από δεκαετίας οι μνημονιακές όμως δεσμεύσεις δεν επέτρεπαν να ιδρυθεί και να λειτουργήσει. Η  εξέλιξη πλέον των πραγμάτων θέτει και πάλι επί τάπητος  την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος. Η ίδρυση και  λειτουργία του Εσπερινού Λυκείου στο Κρανίδι θα πρέπει να αποτελέσει άμεση προτεραιότητα των υπευθύνων και προς τούτο τόσο η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσο και η Περιφερειακή Διεύθυνση θα πρέπει να εισηγηθούν θετικά.

Σήμερα, αποφοιτούν από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας 10 - 15 άτομα κάθε χρόνο που προσπαθούν να φοιτήσουν σε  Λύκειο για να ολοκληρώσουν την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσή τους στα Λύκεια του Ναυπλίου ή τηςΤροιζηνίας, χωρίς τις περισσότερες φορές να τα καταφέρνουν λόγω της μακρινής απόστασης, του χρόνου και κυρίως της οικονομικής επιβάρυνσης. Επιπλέον, οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων, ξεπερνούν τις 100, γεγονός που δείχνει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Υποστηρίζω το δίκαιο αίτημα των δημοτών της περιοχής και ενώνω τις δυνάμεις μου στην κοινή και δίκαιη προσπάθεια των φορέων και κυρίως του Δήμου Ερμιονίδας, όπως εκφράστηκε με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του».
 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.