Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Γιάννης Ανδριανός Τολό πυρηνελαιουργείο

Γιάννης Ανδριανός: Να αποτραπεί η κατασκευή πυρηνελαιουργείου στο Λυκοτρούπι

Τι δήλωσε ο βουλευτής μετά τη συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή στο Τολό

Αρνητικός είναι ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός στην κατασκευή και λειτουργία ξηραντηρίου – πυρηνελαιουργείου στο Λυκοτρούπι του πρώην δήμου Ασίνης στην Αργολίδα.

«Θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή και πρέπει να αποτραπεί. Να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο χωροταξικό» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Γιάννης Ανδριανός Τολό πυρηνελαιουργείο

 

Ο βουλευτής μετά τη συνάντηση που είχε στο Τολό με εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων της περιοχής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως έχει αποδειχθεί στην πράξη με τη λειτουργία των δύο υφιστάμενων  πυρηνελαιουργείων κοντά στις πόλεις του Ναυπλίου και του Άργους, έτσι και η ενδεχόμενη κατασκευή και λειτουργία μονάδων ξηραντηρίου – πυρηνελαιουργίου ή και δεξαμενής λυμάτων στο Λυκοτρούπι πρώην δήμου Ασίνης θα έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα οχληρή και ρυπαντική εκμετάλλευση που θα πλήξει έντονα τα οικιστικά κέντρα του Δρεπάνου, του Βιβαρίου, της Κάντιας και των Ιρίων, την αγροτική παραγωγή αφού δίπλα από το συγκεκριμένο σημείο καλλιεργούνται οπωρολαχανικά και άλλα κηπευτικά, καθώς και την τουριστική ανάπτυξη σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο από Τολό, Πλάκα Δρεπάνου, Βιβάρι, Κάντια έως και τα Ίρια.

Είναι βάσιμοι οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής και υπογραμμίζω πως είναι επιτακτική ανάγκη η κατασκευή αυτή στην συγκεκριμένη περιοχή να αποτραπεί, αλλά και να ολοκληρωθεί τάχιστα το νέο χωροταξικό όπου θα καθορίζονται αυστηρά οι επιτρεπόμενες χρήσεις γης, ώστε η ανάπτυξη να έχει βιώσιμο χαρακτήρα και να μην συγκρούεται με τους εξίσου σημαντικούς στόχους της προστασίας του περιβάλλοντος, της ποιότητας ζωής αλλά και των άλλων σημαντικών οικονομικών δραστηριοτήτων στον τόπο μας».

Γιάννης Ανδριανός Τολό πυρηνελαιουργείο

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.