Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Για να μεγαλώνουν τα κέρδη της Δύσης

Μέσα σε 3 χρόνια 4.500 αγρότισσες έχουν υποβληθεί σε αφαίρεση μήτρας
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΠέμ. 18 Ιουλ. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Στην ινδική πόλη Bid, της πολιτείας του Maharashtra, σύμφωνα με άρθρο της τοπικής εφημερίδας First Post, αναφέρεται ότι περίπου 4500 γυναίκες αγρότες που δουλεύουν σε φυτείες με ζαχαροκάλαμα, μέσα σε τρία χρόνια αναγκάστηκαν από τους εργοδότες τους να υποβληθούν σε υστερεκτομή, ώστε να μπορέσουν να δουλεύουν χωρίς να χρειάζεται να λείψουν από την εργασία.

Ενώ σε ολόκληρη την Ινδία ο μέσος όρος των γυναικών που έχουν αφαιρέσει την μήτρα τους κυμαίνεται στο 3,2% στις περιοχές του ζαχαροκάλαμου, το ποσοστό μέσα σε τρία χρόνια είναι 36% και από την αρχή του 2019 είναι 21% στις εργαζόμενες στα χωράφια. Οι δύο έρευνες πεδίου διεξήχθησαν από την περιφερειακή κυβέρνηση.

Στην περιοχή φαίνεται πως ανθίζει αυτό το νέο είδος «βιομηχανίας» υστερεκτομών αφού το 85% των υστερεκτομών  γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές. Υπάρχουν περίπου δέκα ιδιωτικές κλινικές στην περιοχή, εκ των οποίων καμμία δεν διαθέτει γυναικολόγο!

Οι γιατροί για να πείσουν τις γυναίκες ώστε να προχωρήσουν στις επεμβάσεις, χρησιμοποιούν τον κίνδυνο του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας ώστε να πιέσουν τις γυναίκες να αποδεχθούν το χειρουργείο. Το κόστος του χειρουργείο εννοείται ότι το επωμίζονται οι ίδιες οι γυναίκες και οι οικογένειές τους.

Τα θύματα της καταχρηστικής υστερεκτομής ανέφεραν ότι κατέβαλαν στις κλινικές μεταξύ 20.000 και 40.000 ρουπίες, δηλαδή μεταξύ 250 και 500 ευρώ. Το ποσό είναι υπέρογκο εάν σκεφτούμε ότι οι εργαζόμενες πληρώνονται από 30.000 έως 35.000 ρουπίες, δηλαδή από 380 έως 453 ευρώ, για όλη την περίοδο συγκομιδής.

Σε παγκόσμιο κέντρο μεταποίησης φιλοδοξεί να μετατρέψει την Ινδία ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι. Για να το πετύχει αυτό χρειάζονται φυσικά χαμηλοί μισθοί.

Ο κατώτατος μισθός μαθητείας είναι 25,3 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας

 

Bloggers Αναγνώστης

Στείλε την Αγγελία σου

Συνταγές μαγειρικής

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.