Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχαία Επίδαυρος

Γεύση από Αρχαία Επίδαυρο (Vid)

Από τις πιο όμορφες παραλιακές τοποθεσίες του Αργοσαρωνικού
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΣάβ. 30 Σεπ. 2017
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Η Αρχαία Επίδαυρος βρίσκεται στο ΒΑ τμήμα του νομού Αργολίδος στις ακτές του κόλπου της Επιδαύρου. Χτισμένη αμφιθεατρικά επάνω στα ερείπια της αρχαίας πόλης της Επιδαύρου αποτελεί τον αρμονικό συνδετικό κρίκο μεταξύ βουνού και θάλασσας, θυμίζοντας θα λέγαμε «νησί», αφού απλώνεται στον μυχό ενός στενού όρμου.

Η βασική απασχόληση των κατοίκων είναι η καλλιέργεια της γης, ιδιαίτερα η ενασχόληση τους με την παραγωγή ελαιόλαδου, καθώς στην περιοχή υπάρχει πλούσιος ελαιώνας και η παραγωγή εσπεριδοειδών. Πολλοί επίσης κάτοικοι ασχολούνται επαγγελματικά με το ψάρεμα και τα τελευταία χρόνια αρκετοί κάτοικοι έχουν εμπλακεί με τις τουριστικές δραστηριότητες, λόγω άνθισης του τουρισμού στην περιοχή.

Υπέροχες ακτές, με καταγάλανη θάλασσα και αμμώδεις παραλίες, πλαισιώνουν την Αρχαία Επίδαυρο. Μία απ' αυτές είναι το Γιαλάσι, 2 χλμ από το λιμάνι της αρχαίας Επιδαύρου, ενώ μπορεί κάποιος να επισκεφθεί μικρότερες παραλίες με βάρκα ή σκάφος. Πίσω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου είναι η παραλία της Βαγωνιάς, και, αν ακολουθήσουμε το μονοπάτι μέσα από το πευκοδάσος φτάνουμε στην όμορφη παραλία Καλαμάκι. Επίσης υπάρχει και η όμορφη παραλία του οικισμού Σπηλιά.

Διατηρώντας τη πολιτιστική παράδοση του χώρου, κατά τους θερινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου πραγματοποιούνται στο Μεγάλο Θέατρο παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίες, αλλά και σύγχρονα έργα. Στα πλαίσια του ίδιου φεστιβάλ διοργανώνεται στο χώρο του Μικρού Θεάτρου της Επιδαύρου o μουσικός Ιούλιος με μουσικές παραστάσεις.

Κάθε Ιούλιο στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου πραγματοποιείται το πανηγύρι του Αγροτουρισμού όπου εκτίθενται αγροτικά προϊόντα της περιοχής. Ξεκίνησε το 1998, με πρωτοβουλία του «Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής» σε συνεργασία με το Δήμο και αποτελεί πλέον ένα θεσμό που περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Μουσικού Ιούλιου.

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πολύ και ο εναλλακτικός τουρισμός στην περιοχή της Επιδαύρου. Εδώ ο επισκέπτης μπορεί να κάνει ποδηλασία, ή να περιηγηθεί τόσο στους αρχαιολογικούς χώρους όσο και σε μονοπάτια που θα τον οδηγήσουν σε πανέμορφες παραλίες, ή θα περιπλανηθεί μέσα σε πανέμορφα δάση γύρω από το χωριό. Επίσης, οι ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγοί έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να ξεφύγουν από την καθημερινότητα τους.

Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.

YUBI2