home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΚοινωνίαΑρχείο

Γερονικολός: Πρόχειρος ο σχεδιασμός για τους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού στη Μεσσηνία

Άμεσο ανασχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμών στη Μεσσηνία, αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων στην Καλαμάτα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές, και άμεση ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό, ζητά το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός

Όπως σημειώνει σε σχετική δήλωσή του:

«Τουλάχιστον πρόχειρος μπορεί να χαρακτηριστεί ο σχεδιασμός του υπουργείου Υγείας σχετικά με τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού του Δήμου Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον εν λόγω σχεδιασμό, οι περίπου 70.000 κάτοικοι ολόκληρου του Δήμου θα εμβολιαστούν σε δύο εμβολιαστικά κέντρα, στο νοσοκομείο και στο Κέντρο Υγείας της Καλαμάτας. Αυτό σημαίνει ότι, προκειμένου στις αρχές καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, θα χρειαστεί καθημερινά να πραγματοποιούνται εκατοντάδες εμβολιασμοί, κάτι που με τις υποδομές και το υπάρχον προσωπικό στις δύο δομές υγείας είναι εντελώς ανέφικτο.

Ήδη, στο ζήτημα αναφέρθηκε πρόσφατα ο διευθυντής του Κ.Υ. Καλαμάτας, ο οποίος και ζήτησε την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων, προκειμένου η διαδικασία του εμβολιασμού να κυλήσει ομαλά.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δομών υγείας της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας και ζητούμε τον άμεσο ανασχεδιασμό του προγράμματος εμβολιασμών στο νομό, την αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων στην Καλαμάτα, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές, την άμεση ενίσχυση των δομών υγείας με προσωπικό.

Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και της αρμόδιας για τις δομές υγείας στη Μεσσηνία, 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, να παρέμβουν άμεσα, προκειμένου η διαδικασία του εμβολιασμού του πληθυσμού της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας να μη μετατραπεί σε φιάσκο.

Ζητούμε την άμεση ενεργοποίηση, προς την ίδια κατεύθυνση, των βουλευτών της Μεσσηνίας και των αυτοδιοικητικών παραγόντων του τόπου μας, οι οποίοι οφείλουν να διεκδικήσουν άμεσες λύσεις».

 

 

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button