Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner ΕΟΔΥ

Εικόνα
Τροχόσπιτα Ναύπλιο

Γερμανοί και Γάλλοι τουρίστες εγκλωβισμένοι με τροχόσπιτα στο Ναύπλιο. Τί λέει ο Μαλτέζος και τί ενέργειες δρομολογεί ο Νίκας

Αναζητείται επειγόντως λύση για τις 15 παρέες με τροχόσπιτα που μετακινούνται στην περιοχή, παρά την απαγόρευση λόγω επιδημίας

Εγκλωβισμένες στην ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου είναι δεκαπέντε τουλάχιστον παρέες τουριστών από τη Γερμανία και τη Γαλλία κυρίως, οι οποίοι ούτε μπορούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αφού τα σύνορα είναι κλειστά λόγω της πανδημίας, ούτε να συνεχίσουν να μετακινούνται από παραλία σε παραλία ή από δρόμο σε δρόμο, λόγω της απαγόρευση κυκλοφορίας και των προληπτικών μέτρων που είναι σε ισχύ.

Από την ημέρα της εφαρμογής των μέτρων οι συγκεκριμένοι τουρίστες με τα τροχόσπιτά τους μετακινούνται μεταξύ της Καραθώνας και του λιμανιού του Ναυπλίου, απ΄ όπου τους διώχνει το Λιμεναρχείο, ενώ όταν αναζητούν άλλα σημεία μακριά από τη θάλασσα να μείνουν, έρχονται αντιμέτωποι με την αστυνομία.

Όπως δηλώνει στο anagnostis.org ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης κος Νίκας και έδωσε εντολή να ληφθούν άμεσα μέτρα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. 

Να σημειωθεί ότι ενώ έχει προβλεφθεί η λειτουργία ενός ξενοδοχείου στο Ναύπλιο και σε άλλες πρωτεύουσες νομών, δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη για κάμπινγκ, με αποτέλεσμα οι τουρίστες να μην έχουν τρόπο και μέρος να διαμείνουν, αφού δεν μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Λύση αναμένεται να δοθεί τη Δευτέρα από τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος μέσω της Πολιτικής Προστασίας θα δρομολογήσει ότι αποφασιστεί για τους συγκεκριμένους τουρίστες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Περιφέρεια ήδη έχει σε επαφή με το σύλλογο Κάμπιγκ της περιοχής και προτίθεται να βρει τρόπο να ανοίξει κάποιο από τα κάμπινγκ της περιοχής και στην ανάγκη να ενοικιαστεί, για να μείνουν όσο χρειαστεί οι εγκλωβισμένοι τουρίστες.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.