Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
καρέτα καρέτα

Γενοκτονία της Καρέτα Καρέτα στον Αργολικό

Νεκροταφείο χελωνών η παραλία της Δαλαμανάρας (pics, video)

Για μια ακόμα φορά μέσα σε λίγες ημέρες νεκρές καρέτα καρέτα εκβράστηκαν στην Αργολίδα. Δεν πάνε παρά 3-4 μέρες όπου μια νεκρή θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε Νεκρή στο Κιβέρι, σήμερα τρεις θαλάσσιες χελώνες εκβράστηκαν νεκρές στην παραλία της Δαλαμανάρας.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Φυσικά δεν πρόκειται για ομαδική αυτοκτονία, αλλά για δολοφονία που φτάνει τα όρια της γενοκτονίας και οι ευθύνες του λιμενικού είναι κάτι παρά πάνω από αυξημένες να διαλευκάνει τους θανάτους και να συλλάβει επιτέλους τους δράστες.

Εικόνα
καρέτα καρέτα

Στο σημείο που βρέθηκαν νεκρές οι καρέτα έσπευσε αμέσως συνεργείο του Δήμου Άργους- Μυκηνών με επικεφαλής τον τοπικό σύμβουλο Άργους Ανδρέα Σαρρή.

Εικόνα
καρέτα καρέτα

 

 

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Ευάγγελος Αλεξανδρής (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 08/05/2020 - 09:09

Ψαράδες, αυτή η μάστιγα!
Είτε επαγγελματίες, είτε ερασιτέχνες, όσοι ασχολούνται με την αλιεία διαπιστώνω καθημερινά πως δεν έχουν καμιά ενσυναίσθηση του περιβαλλοντικού προβλήματος. Από τη μια μολύνουν το περιβάλλον με χημικά κατά τη συντήρηση σκάφους, με λάδια και καύσιμα εντελώς απερίσκεπτα όταν τα αφαιρούν με τις αντλίες μαζί με τα απόνερα, πετούν παλιά πλαστικά, μπετόνια, ελαστικά, δίχτυα, πετονιές, σιδερένια εξαρτήματα που βλέπουμε στον βυθό εκεί που αράζουν και ψαρεύουν. Βγάζουμε τόνους σκουπιδιών από τα πεταμένα συμπράγκαλά τους κάθε χρόνο στα αγκυροβόλιά τους, στα ψαράδικα καταφύγιά τους.
Και πάνω απ΄όλα, σκοτώνουν βλαβερά κατά την άποψή τους ζωντανά, όπως φώκιες, δελφίνια, χελώνες, καρχαριοειδή, μέδουσες... επειδή παρενοχλούν τις καταδιωκτικές κι αρπαχτικές τους δραστηριότητες στο θαλάσσιο περιβάλλον!
Ζητώ και παλεύω ως ευρωπαίος πολίτης εδώ και δεκαετίες να απαγορευτεί εντελώς η αλιεία, να επιτραπεί μόνο η ιχθυοκαλλιέργεια, να πάψει μια για πάντα αυτή η ντροπή της εξόντωσης όλου του βιολογικού πλούτου της θάλασσας, όπως και της ξηράς με τους κυνηγούς. Να σταματήσει επιτέλους αυτή η άνιση μάχη του τεχνολογικού ανθρώπου κατά της πολύπαθης φύσης που μετά εκδικείται με συνεχή, απειλητικά spillover και επιδημικά κυκλικά φαινόμενα, ώστε να πάρει πίσω το χαμένο έδαφός της, να αποτρέψει την ανθρωπογενή αυτοκαταστροφή του πλανήτη, απομακρύνοντας την ίδια την απειλή, τον άνθρωπο.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.