Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Γιάννης Γκιόλας βουλευτής Αργολίδας ΣΥΡΙΖΑ

Το ΓΕΦ Κρανιδίου και οι ...παροιμίες Γκιόλα

Δεν έκανε απόλυτα κατανοητό ο Υφυπουργός Οικονομικών αν θα επαναλειτουργήσει σε καθημερινή βάση το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων που εξυπηρετεί την περιοχή της Ερμιονίδας. Γιατί κρίνει ως ασαφή την απάντησή του ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ασαφής και μη δεσμευτική ήταν η απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεζυρόπουλου σχετικά με το θέμα της καθημερινής λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου, όπως αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος είχε υποβάλει σχετική αναφορά για το θέμα που απασχολεί έντονα τις μέρες του κορωνοϊού τους κατοίκους της Ερμιονίδας.

Ο Γ. Γκιόλας χρησιμοποιεί δύο παροιμίες στην προσπάθειά του να σχολιάσει αυτό που του στάλθηκε ως απάντηση: «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια» και «Όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Όπως σημειώνει ο βουλευτής:

«Mε το από 30-7-2020 και Α.Π. 82376 έγγραφο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου δόθηκε απάντηση στην από 10-7-2020 αναφορά μου, για το θέμα της καθημερινής λειτουργίας του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων Κρανιδίου.

Το αίτημα ήταν η κάλυψη της θέσης του υπηρετούντος υπαλλήλου, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία και η μετακίνηση πολιτών και λογιστών στην έδρα της Δ.Ο.Υ. στο Ναύπλιο.

Ο κ. Υφυπουργός απαντώντας παρέπεμψε σε δύο εσωτερικά συνημμένα έγγραφα της Α.Α.Δ.Ε. που υπογράφονται από τον Προιστάμενο τα Γεν. Δ/νσης Ανθρωπίνου δυναμικού και Οργάνωσης κ. Νικόλαο Βλάχο.

Από την ανάγνωση αυτών προκύπτει ότι:  Η λειτουργία του Γραφείου Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.) στο Κρανίδι είχε προβλεφθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, με την από 22-3-2017 απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ.

Αναφέρεται επίσης ότι ο Προιστάμενος των Δ.Ο.Υ. είναι αρμόδιος για θέματα εύρυθμης λειτουργίας τόσο των Δ.Ο.Υ  όσο και των Γ.Ε.Φ. που υπάγονται σ’ αυτόν.

Ένα ακόμη  ουσιώδες στοιχείο που αναγράφεται είναι ότι στην ΔΟΥ  Ναυπλίου έχει ήδη τοποθετηθεί μία υπάλληλος κατηγορίας Π.Ε. του κλάδου Εφοριακών, αναμένεται δε και μία ακόμη εντός του προσεχούς δεκαημέρου.

Αυτά είναι τα ακριβή και αναμφισβήτητα στοιχεία που προκύπτουν από τα υπηρεσιακά έγγραφα της Α.Α.Δ.Ε.

Συνεχίζοντας την ανάγνωση των εγγράφων αυτών παρατηρούμε ότι γίνεται αναφορά σε κάποιες γενικολογίες, όπου με άλλα λόγια προβάλλονται αόριστες και αστάθμητες αιτιολογίες, όπως «ο χρόνος και ο βαθμός ευόδωσης δεν είναι εύκολο να προβλεφθεί λόγω της εμπλοκής πολλών Υπηρεσιών», και ότι υπάρχει αβεβαιότητα «λόγω παραγόντων που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν από την Υπηρεσία εκ των προτέρων». Δεν νομίζω ότι μετά από αυτά αξίζει να σχολιάσω αναλυτικά την απάντηση.

Ο θυμόσοφος λαός μας έχει μια καταλυτική απάντηση για όλα αυτά. «Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια».

Δεν περιμένουμε απαντήσεις με υποθέσεις και αιτιολογίες για αστάθμητους παράγοντες.

Οι ανάγκες καθημερινής λειτουργίας του Γ.Ε.Φ. Κρανιδίου είναι απόλυτα άμεσες και αναπόδραστες.

Υπάρχει η βούληση να καλυφθούν ΤΩΡΑ;

Μια παροιμία απαντάει και σ’ αυτό: «Όποιος βαριέται να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει..»

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.