Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αναστάσιος Γανώσης

Γανώσης: Οι άθλιοι χειρισμοί τρέφουν τον ρατσισμό σε μια κοινωνία που πάντα αγκαλιάζει τους επισκέπτες της

Μονόδρομος η Πολιτική Συστράτευση σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Αργολίδας.

Οι επαναλαμβανόμενοι άθλιοι χειρισμοί έρχονται να δημιουργήσουν ίχνη ξενοφοβίας και ρατσισμού σε μια κοινωνία που πάντα αγκαλιάζει και φιλοξενεί τους επισκέπτες και αυτούς που επιλέγουν να κατοικήσουν στον τόπο αυτό.

Με αυτά τα λόγια ο Αναστάσιος Γανώσης περιγράφει την κατάσταση που βιώνει αυτή την περίοδο η Ερμιονίδα λόγω της δομή μεταναστών που ταλαιπωρήθηκε και ταλαιπωρείται ακόμα από την πανδημία του κορωνοϊού, προβληματίζοντας έντονα τον τοπικό πληθυσμό. 

Παράλληλα ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας που τυγχάνει να είναι και επιχειρηματίας στον κλάδο του τουρισμού δηλώνει πως θα είναι δίπλα σε κάθε κινητοποίηση και όποιες ενέργειες ουσίας γίνουν για να επιτευχθεί ένα αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Α. Γανώσης:

«Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα βαθιά κοινωνικοπολιτικό ζήτημα στο οποίο τυχόν λάθος χειρισμοί μπορούν να αποδειχθούν μοιραίοι τόσο για τον τόπο υποδοχής όσο και για την ένταξη και αφομοίωση των μεταναστών-προσφύγων σε αυτόν. Το μεταναστευτικό για χώρες με γεωπολιτική θέση όπως η Ελλάδα , δεν μπορεί να αποτελεί ζήτημα πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά σταθερής πολιτικής σύγκλισης, αφού αποδέκτες και ασυνείδητα διαχειριστές των πολιτικών που ακολουθεί η εκάστοτε κυβέρνηση γίνονται πάντα οι πολίτες.

Η απαθής και ανεύθυνη στάση του Σύριζα όλη αυτήν την περίοδο της καραντίνας καθρεφτίζει την πολιτική του συνενοχή για τις δομές μεταναστών και ΜΚΟ δημιουργώντας πολιτικό κενό μέσα στην Βουλή, ενώ η Νέα Δημοκρατία πληρώνει το λάθος των πρώτων ημερών διακυβέρνησης της όπου κατήργησε, για να επαναφέρει στην συνέχεια το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η Ερμιονίδα τους τελευταίους μήνες αποτελεί ένα θύμα όλων αυτών των πολιτικών και διοικητικών αγκυλώσεων που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ ΜΚΟ, Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ , πολιτικών κομμάτων και κυβερνήσεων. Μια περιοχή που έχει μάθει να υποδέχεται, να ζει και να εργάζεται με πρόσφυγες και μετανάστες αφομοιώνοντας τους κοινωνικά αφού στην πληθώρα των περιπτώσεων έχει δημιουργηθεί ο απόλυτος σεβασμός για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ανθρώπινες ανάγκες. Οι επαναλαμβανόμενοι λοιπόν αυτοί άθλιοι χειρισμοί έρχονται να δημιουργήσουν ίχνη ξενοφοβίας και ρατσισμού σε μια κοινωνία που πάντα αγκαλιάζει και φιλοξενεί τους επισκέπτες και αυτούς που επιλέγουν να κατοικήσουν στον τόπο αυτό.

Η ανακοίνωση του Υπουργού Μηταράκη για κλείσιμο όλων των ξενοδοχείων που φιλοξενούν μετανάστες έχει την ιδεολογική της γέννηση στις εικόνες ακαταλληλότητας που ο ίδιος αντίκρυσε κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Ερμιονίδα και θα πρέπει να ορθώσει το πολιτικό του ανάστημα αμέσως προσπερνώντας δυσκολίες ακόμα και αδιέξοδα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Μας προκάλεσε απορία η σημερινή του δήλωση για καταλληλότητα της δομής! Αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί οι Ερμιονιδείς, αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί οι επιχειρήσεις της περιοχής , αρκετή πολιτική αδιαφορία από την κεντρική πολιτική σκηνή έχουν εισπράξει όλα αυτά τα χρόνια. Φτάνει Πια!

Έστω και αυτήν την ύστατη ώρα θα πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν εξελίξεις για το ζήτημα της δομής, που έχει πάρει διαστάσεις σε εθνικό επίπεδο και να σταματήσει η ταλαιπωρία και των φιλοξενούμενων αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Με την διπλή μου ιδιότητα ως Περιφερειακός Σύμβουλος και επιχειρηματίας του Τουρισμού, δηλώνω πως θα είμαι δίπλα σε κάθε κινητοποίηση και όποιες ενέργειες ουσίας γίνουν για να επιτευχθεί ένα αίσιο τέλος στην υπόθεση αυτή. Πρέπει να προλάβουμε να σώσουμε ένα ήδη δύσκολο καλοκαίρι για τον τόπο μας και στέλνω μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως τα βαθιά κοινωνικά ζητήματα απαιτούν πολιτική ενότητα και δεν αποτελούν πεδίο στείρας αντιπαράθεσης για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Είναι η ώρα όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, αναλαμβάνοντας ο καθένας όμως ξεχωριστά το μερίδιο της πολιτικής του ευθύνης!»

Σχόλια

Κωστας (χωρίς επαλήθευση) Πέμπτη 28/05/2020 - 12:27

Η εισβολή λαθρομεταναστών, είναι ΤΟ σχέδιο παγκοσμιοποιησης, των Σαταναδων Σιωνιστων. Και Μπουνταλαδων-Μακελαρηδων Αμερικανών διαχειριστών.
Σκοπος-Σχεδιο, η αναγκαστικη διάλυση κρατών Εθνων.
Το κακό είναι, ότι οι νοημονες, κοιμουνται. Δεν πρόκειται οι προδοτες, πράκτορες κυβερνήτες μας, μηδενός εξαιρουμένου, κόμματος/αποκόμματος. ΝΑ ΜΗΝ Εκτελουν την πατρίδα μας.
Το Μέλλον δυσοιωνο, οι αποκεφαλισμοι το μέσον επιβουλης, θέλουμε τους εισβολεις, που ήρθαν αρχικά, ειρηνικά, να μας επιβάλλουν το Ισλαμ?. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν, ότι, ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, Απο τώρα, αφού θα ψηφίζουν, άρα θα γίνουν πλειοψηφία, στην Δημοκρατια μας. Οπότε τι γίνετε?.
Μα είναι απλό θυμηθείτε, τι έγινε αλλού.
Να φύγουν ταχύτατα, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ..
Ήρθαν από παντού, Εισέβαλαν με το. Έτσι θέλω. ΓιατΙ αφελή Ελληνα. Επόμενη/ες κινήσεις εφαρμογή Ισλαμ. Αλλιως αποκεφαλισμός.
Ο Καζαμίας αυτό προβλέπει. -

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.