Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Γαβρήλος καρπόδεση

Γαβρήλος: Σκοντάφτουμε στον απαρχαιωμένο Καταστατικό Χάρτη του ΕΛΓΑ

«Να αποζημιωθούν ελαιοκαλλιεργητές και εσπεριδοκαλλιεργητές για τις πρόσφατες ζημιές του καύσωνα»

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να στηρίξει το εισόδημα όλων των πληγέντων καλλιεργητών από τη ζημιά στα άνθη και στην καρπόδεση των ελαιόδεντρων και των πορτοκαλιών από τον καύσωνα 

Αυτό αναφέρει ο δικηγόρος – εργατολόγος Γιώργος Γαβρήλος. Και συνεχίζει:

«Για μια ακόμη φορά, οι παραγωγοί μένουν εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και  στα προβλήματα που δημιουργεί στις καλλιέργειες η κλιματική αλλαγή. Για μια ακόμη φορά, «σκοντάφτουμε» στον απαρχαιωμένο Καταστατικό Χάρτη του ΕΛΓΑ και στις περιορισμένες ζημιές που μπορεί να αποζημιώσει. Ακόμα, η Πολιτεία δεν έχει καταφέρει να βρει τους τρόπους, ώστε και ο Κανονισμός του ΕΛΓΑ να εκσυγχρονιστεί, αλλά και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πειστούν να χρηματοδοτούν αγροτικές ζημιές που πλήττουν ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό Νότο και οφείλονται στην κλιματική αλλαγή.

Η ζημιά στα άνθη και στην καρπόδεση των ελαιόδεντρων και των πορτοκαλιών είναι μεγάλη στην Αργολίδα. Οι ζημιές σε ορισμένα κτήματα ξεπερνούν το 70% και η ανασφάλεια για το μέλλον είναι μεγάλη, αφού και οι προβλέψεις για νέες ασθένειες είναι ανησυχητικές. Θα πρέπει να επισημάνουμε και τη μεγάλη ζημιά που βιώνουν οι ελαιοκαλλιεργητές με την εξευτελιστική τιμή του προϊόντος την τελευταία χρονιά.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΑ θα πρέπει να στηρίξει το εισόδημα όλων των πληγέντων. Το θέμα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά ούτε και αντικείμενο αντιπαράθεσης μεταξύ τοπικών, περιφερειακών και κυβερνητικών παραγόντων με λαϊκίστικα κίνητρα».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.