Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

Εικόνα

Φωτορεπορτάζ. Πού έφτασε τη Δευτέρα ο κυματοθραύστης

Τί έχει δηλώσει ο δήμαρχος και τί ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου για τις εργασίες που γίνονται στις Μπανιέρες

Ολοκληρώθηκε μία ακόμα ημέρα, με τις εργασίες να συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στις Μπανιέρες, στο Ναύπλιο. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας 16.03.2020, ο θαλάσσιος γερανός είχε σταματήσει έχοντας τοποθετήσει ογκόλιθους, μέχρι την μικρή «πισίνα» κάτω από τα Πέντε Αδέρφια.

Οι πέτρες που πέφτουν στη θάλασσα προεξέχουν πλέον αρκετά και το έργο που κατασκευάζεται εκεί αρχίζει να φαίνεται πώς θα είναι όταν ολοκληρωθεί.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Εντωμεταξύ πολλοί ντόπιοι ρωτούν τους δημοσιογράφους για να μάθουν τί ακριβώς πρόκειται να γίνει. Υπενθυμίζουμε την τελευταία δήλωση του δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου για το θέμα αυτό στις αρχές Μαρτίου, αφού δεν έχουν γίνει έκτοτε επιπλέον ανακοινώσεις:

Η δήλωση Κωστούρου στις 4 Μαρτίου 2020

ΤΟ ΕΡΓΟ “ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ” ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ!
Το έργο περιλαμβάνει:
• Την εκβάθυνσης του διαύλου με τελικό βάθος εκσκαφής (-9,90 Μ.) – μετρούμενο από κατώτατη ρηχία και της λιμενολεκάνης με τελικό βάθος εκσκαφής (-8,50 Μ.) – μετρούμενο από κατώτατη ρηχία
• Αποκατάσταση και υποστήριξη των υπαρχόντων κρηπιδωμάτων από το πι ως το τέλος του κρηπιδώματος στο νέο λιμάνι
• Την υποστήριξη των έργων με Φ.Ο. (φυσικούς ογκόλιθους)στην περιοχή “Μπανιέρες”
Αναλυτικά:
Η εργασία της εκβάθυνσης πέρα από τα βάθη εκσκαφής υλοποιήθηκε σε ότι αφορά το δίαυλο διεύρυνση του κατά 50 μέτρα πλάτος και σε ότι αφορά την λιμενολεκάνη διεύρυνση του κύκλου ελιγμών ώστε να εξυπηρετούνται με ασφάλεια τα πλοία σχεδιασμού και να τεθούν νέες συνθήκες ναυσιπλοίας για την εξυπηρέτηση των Κρουαζιερόπλοιων.
Η αποκατάσταση των κρηπιδωμάτων έγινε στα νότια κρηπιδώματα με την χρήση σακκόλιθων, εργασία η οποία πραγματοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε από εξειδικευμένο καταδυτικό συνεργείο.
Η περιοχή “ΜΠΑΝΙΕΡΕΣ” θα προστατευθεί από Φ.Ο., προέλευσης λατομείου.
Ο κυματοθραύστης θα έχει μήκος περίπου 50 μέτρα, η στέψη του κυματοθραύστη θα είναι στο +1,50 Μ. Και το πλάτος της στέψης θα είναι 2,50 μέτρα.
Λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών τον Φεβρουάριο, η προστασία στις Μπανιέρες θα ολοκληρωθεί τις επόμενες μέρες.
Προβλέπεται η παραλαβή της εκσκαφής του έργου, να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ναυπλιέων».
Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ναυπλίου έχει υποβάλλει αίτημα στην Υδρογραφική Υπηρεσία Στρατού για να γίνει η βυθομέτρηση από εξειδικευμένο συνεργείο τους, ωστόσο δεν έχει μέχρι σήμερα οριστικοποίηθεί η ημερομηνία έλευσης του συνεργείου τους στο Ναύπλιο".

Εντύπωση προκαλεί η διαφορετική δήλωση για το ίδιο θέμα του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Τάσου Ζαφείρη ο οποίος στις 25 Ιανουαρίου έλεγε στο anagnostis.org, όταν ρωτήθηκε για τις πέτρες που βρίσκονταν εκείνη την εποχή στο λιμάνι: "πρόκειται να μεταφερθούν έξω από το λιμάνι, ανοιχτά, μεταξύ του φάρου και του Ναυτικού Ομίλου και θα τοποθετηθούν στο βυθό, προκειμένου να προστατεύσουν το έργο της εκβάθυνσης από τη διάβρωση και τον κυματισμό", συμπληρώνοντας: 

"Οι πέτρες θα τοποθετηθούν στο βυθό της θάλασσας και δεν θα είναι ορατές. Η τοποθέτησή τους περιλαμβάνεται στην εργολαβία της εκβάθυνσης του λιμένος Ναυπλίου". 

Εικόνα
Εικόνα

 

Εικόνα
Εικόνα

 

Εικόνα

 

 

Κοντός Banner

Αφίσα Μουσικού Σχολείου

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.