Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ

Φωτιά στις Μυκήνες: Γκρουπούσκουλα βλέπουν οι εργαζόμενοι του ΥΠΠΟ και μιλούν για ανεμιστήρα λάσπης

Συγχαίρουν συναδέλφους και προϊσταμένη τους, που είχαν φροντίσει με εντολές Μενδώνη, να αποψιλώσουν το χώρο ευθύνης του Υπουργείου

Σφοδρή επίθεση για πολιτική εκμετάλλευση της πυρκαγιάς στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, εξαπολύει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού (Π.Ο.Ε. - ΥΠ.ΠΟ.) στηρίζοντας την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Όπως τονίζουν: 
«Εκφράζουμε, όμως, και την οργή μας για τα γνωστά «γκρουπούσκουλα» που χρησιμοποιώντας κάθε μέσο και τρόπο, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το θλιβερό γεγονός της φωτιάς για να επιτεθούν στην κυβέρνηση και την  πολιτική ηγεσία, βάζοντας σε λειτουργία τον «ανεμιστήρα» της «λάσπης».  Επίσης, τους απαντάμε πως οι  χιλιάδες εργαζόμενοι στο ΥΠ.ΠΟ.Α. νιώθουν τυχεροί που ένα τέτοιο γεγονός δεν βρήκε το  Υπουργείο Πολιτισμού στα χέρια τους».

Παρόλα αυτά δεν αναφέρονται καθόλου στο θέμα της μελέτης πυρασφάλειας που υπάρχει από το 2006, ούτε στις τότε εσωτερικές κόντρες στελεχών του υπουργείου Πολιτισμού που φαίνεται ότι ήταν η αιτία να μην υλοποιηθεί το έργο μέχρι σήμερα, και ήταν αναγκαίο για να αποτρέψει το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας μέσα από τα αρχαία. Μια μελέτη η οποία ξεχάστηκε στα σκονισμένα συρτάρια των υπηρεσιών

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ., επισημαίνει ακόμα: «Εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους που καθημερινά δίνουν τη μάχη για την προστασία, τη φύλαξη και την ανάδειξη των Μνημείων του Ελληνικού Πολιτισμού, τοποθετείται πάντα στα γεγονότα που αφορούν το Υπουργείο καθαρά και χωρίς περιστροφές. 

Στο πλαίσιο αυτό και μετά τις τοποθετήσεις των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων που πραγματοποίησαν αυτοψία στον Αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για το γεγονός ότι ο χώρος έχει επιστρέψει ήδη στην κανονικότητα.
Εκφράζουμε, ταυτόχρονα, τα συγχαρητήρια μας στους συναδέλφους μας και την προϊσταμένη της υπηρεσίας,  οι οποίοι εν μέσω της πανδημίας και των πρωτόγνωρων συνθηκών που βιώνουμε, είχαν φροντίσει, με βάση τις εντολές της Υπουργού Πολιτισμού, κ. Λίνας Μενδώνη, να αποψιλώσουν επιτυχώς το χώρο ευθύνης του Υπουργείου, γεγονός που συνετέλεσε καθοριστικά στην αποφυγή της καταστροφής»

Η Ε.Ε της Π.Ο.Ε-ΥΠ.ΠΟ. καλεί την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, «να συνεχίσει το έργο της, χωρίς να λαμβάνει υπ’  όψιν της   υστερόβουλες λαϊκιστικές επιθέσεις. Κοινός τόπος όλων μας είναι το Υπουργείο Πολιτισμού να επιτελεί το σκοπό του εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του ελληνικού λαού».

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.