Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δημοτική χορωδία Επιδαύρου εκδήλωση για ΑΜΕΑ

Φόρος τιμής στα ΑμεΑ από τη Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου

Μαθήματα ζωής από τους παραολυμπιονίκες.

Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου συμμετείχε στην ειδική τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου στα πλαίσια της “Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία”, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό, υπό την διεύθυνση του μαέστρου μας Θεοδόση Αντωνιάδη, ο οποίος μας συνόδευσε και στο πιάνο.

Όσοι βρέθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα βίωσαν και πήραν μαθήματα ζωής από τα άτομα με αναπηρία. Διδάχτηκαν, συγκινήθηκαν από αυτά που τους είπαν οι αγωνιστές της ζωής. 

Δημοτική χορωδία Επιδαύρου εκδήλωση για ΑΜΕΑ

Η σύμβουλος της Κοινότητας Αρχαίας Επιδαύρου Γεωργία Τσόλη είπε με έναν ιδιαίτερο τρόπο όλα πόσα πρέπει να γνωρίζουμε και πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τα άτομα με αναπηρία. Το κοινό έμεινε καθηλωμένο από αυτά που άκουγε από τους παραολυμπιονίκες που συμμετείχαν και βραβεύτηκαν!

Δημοτική χορωδία Επιδαύρου εκδήλωση για ΑΜΕΑ

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων στο καλωσόρισμα η Πρόεδρος της Κοινότητας Λυγουριού Ευγενία Λιούγκα:

«Ένας από τους βασικούς δείκτες του πολιτισμού κάθε χώρας που θέλει να λέγεται αλλά και να είναι πολιτισμένη και δημοκρατική, είναι η ποιότητα ζωής των ατόμων με αναπηρία. Η ημέρα αυτή δίνει αφορμή σε όλους να προβληματιστούμε και να ευαισθητοποιηθούμε για τα άτομα αυτά. Να προσπαθούμε να ενισχύουμε τα μέτρα κοινωνικής προστασίας που θα βοηθήσουν να ενσωματωθούν ομαλά στην κοινωνία. Να έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες με όλους. Η βελτίωση των συνθηκών που θα καλυτερεύσουν την καθημερινή ζωή τους δεν αρκεί, αν οι ίδιοι οι πολίτες δεν περάσουν σε μια νέα νοοτροπία.

Εμείς οφείλουμε να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες ικανότητές τους, να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής και το φυσικό και κοινωνικό μας περιβάλλον, ώστε να αυξηθεί η απόδοση και η συμμετοχή των ατόμων αυτών στην κοινωνική ζωή».

Δημοτική χορωδία Επιδαύρου εκδήλωση για ΑΜΕΑ

Η εκπληκτική αυτή βραδιά έκλεισε με ωραία τραγούδια, τιμώντας και με αυτό τον τρόπο όλους αυτούς που είναι ανάμεσά τους.

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.