Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ένταση στο Δήμο Κορινθίων

Φωνές και αλληλοκατηγορίες στην Κόρινθο για το Γεν. Πολεοδομικό Σχέδιο

Βέλη μεταξύ πρώην και νυν δημάρχου για τις ευθύνες

Οξεία αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στο δήμο Κορινθίων μεταξύ Βασίλη Νανόπουλου και Αλέξανδρου Πνευματικού, νυν και πρώην δημάρχου δηλαδή για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και προκάλεσε μεγάλη ένταση μεταξύ των δύο ανδρών. 

Ο πρώην δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός στην τοποθέτησή του επιτέθηκε σε έντονο ύφος στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Κυριαζή και στον νυν δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο με εκφράσεις όπως «άσε τις μαγκιές» και «δήμαρχος για 13 χρόνια δεν θα βγεις ποτέ!», ενώ αργότερα εξέδωσε δελτίο τύπου όπου εξέθετε τις απόψεις του και πρότεινε την αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κορίνθου για τη χωροθέτηση βιοτεχνικής και βιομηχανικής ζώνης. 

«Έχοντας την δυνατότητα στις αρχές του 2019, ο δήμος ξεκίνησε διαδικασίες αναθεώρησης του ΓΠΣ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δημόσια ανακοίνωση για την κατάθεση προτάσεων, για να γίνουν μικρές τροποποιήσεις και να θεραπευθούν τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν από πιθανή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας», λέει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση Πνευματικού. Και συνεχίζει: «Η γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου που θα ολοκλήρωνε την διαδικασία από πλευράς δήμου μαζί με συμπληρωματικές ενέργειες που έπρεπε να γίνουν, λόγω των εκλογών έπρεπε άμεσα κατά προτεραιότητα να γίνουν από την νέα Δημοτική αρχή, κάτι που είχε αναφερθεί πολλές φορές με δικές μας παρεμβάσεις.

Δυστυχώς η σημερινή δημοτική αρχή δεν αντιλαμβάνεται ότι σήμερα κινδυνεύουν επενδύσεις που είναι στην φάση κατασκευής πολλών εκατομμυρίων, που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας, υπάρχουσες βιομηχανίες αδυνατούν να αναπτυχθούν και ότι η προσέλκυση νέων επενδύσεων έχει παγώσει. Δεν θεωρεί πρώτη προτεραιότητα για την ανάπτυξη του Δήμου το ΓΠΣ, αλλά τα επικοινωνιακά της παιχνίδια. Έχει φτάσει στο σημείο να χαίρεται ακόμα και εκεί που θίγονται τα συμφέροντα του Δήμου, όπως στην ολοκλήρωση κατασκευής και λειτουργίας του δημοτικού εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων που και αυτό επηρεάζεται από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Καταλήγοντας η ανακοίνωση Πνευματικού καλεί: «την δημοτική αρχή να σταματήσει να είναι θεατής και να εργαστεί για την αναθεώρηση του ΓΠΣ. Να σταματήσει την επικοινωνία και να ασχοληθεί με έργα και δράσεις ουσίας. Οι προεκλογικές αναφορές για ανάπτυξη δεν γίνονται πράξη με λόγια, αλλά με έργα».

Το γάντι σήκωσε αμέσως ο νυν δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος ο οποίος σε έντονο ύφος απάντησε με ανάλογο δελτίο τύπου στο οποίο μεταξύ άλλων γράφει: «Τις δικές του τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο προσπαθεί να καλύψει διαμαρτυρόμενος ο κ.Πνευματικός! «Ξεχνά» πως φέρει ακέραια την ευθύνη της απουσίας Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η απουσία της οποίας έχει οδηγήσει στα σημερινά σοβαρά προβλήματα που εντοπίζονται είτε στην ανανέωση αδειών επιχειρήσεων είτε στην έκδοση νέων!»

Για να υπογραμμίσει παρακάτω: «Το θέμα του ΓΠΣ και της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι πολύ σοβαρό .Έχω συναντηθεί με πολλούς υπουργούς και είναι πραγματικά απορίας άξιον πως κατάφερε ο Δήμος Κορινθίων να πάρει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο χωρίς στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων! Είναι ο μοναδικός δήμος σε όλη τη χώρα που δεν το έπραξε. Αντιμετωπίζουμε την πολύ σοβαρή αυτή παράλειψη της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπεύθυνα. Σύντομα, σε συνεργασία με τα Υπουργεία και εταιρείες που ειδικεύονται στο θέμα αυτό θα δώσουμε την λύση που πρέπει».

Και να κλείσει τονίζοντας: «Η έκδοση του σημερινού δελτίου τύπου (σ.σ. του κ. Πνευματικού) με την αποσιώπηση των δικών του τεράστιων ευθυνών στην σημερινή εμπλοκή του ΓΠΣ τον εκθέτει και τον καθιστά υπόλογο στους επενδυτές και επιχειρηματίες τους οποίους ετεροχρονισμένα και μόνο λεκτικά – αφού οι ενέργειες του ήταν αντίθετες- θέλει να προασπίσει. Η προσπάθεια του πέφτει στο κενό».
 

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.