Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Πορτοχέλι μετανάστες πορεία

Φοβούνται την εγκληματικότητα των μεταναστών στην Ερμιονίδα

Αμεση ενίσχυση της Αστυνομικής δύναμης ζητά ο Γεωργόπουλος

Αίτημα ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας απέστειλε προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, λόγω της φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών στον Δήμο.

Η επιστολή του δημάρχου:

«Με αφορμή το θέμα των προσφύγων, που καταφθάνουν στον ελλαδικό χώρο αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο, σας γνωρίζω ότι ο Δήμος Ερμιονίδας αναγνωρίζει μεν και συμμερίζεται την εξαιρετικά δυσχερή θέση, στην οποία αυτοί οι άνθρωποι έχουν περιέλθει, πλην όμως δε δύναται να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξημένες ανάγκες τους, αν και εφόσον χρειαστεί.

Συγκεκριμένα, τίθεται υπόψη σας το εξής καίριο ζήτημα:

Είμαστε μία περιοχή με αλματώδη τουριστική ανάπτυξη, με την εμφάνιση νέων ξενοδοχειακών μονάδων υψηλού επιπέδου, με την ύπαρξη εξοχικών κατοικιών σημαντικών πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Πέραν αυτών, τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε ξενοδοχειακή μονάδα που δραστηριοποιείται στην περιοχή μας φιλοξενούνται 450 πρόσφυγες, υπό την ευθύνη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Δυστυχώς, χωρίς καμία μέριμνα και χωρίς εκπόνηση σχεδίου αστυνόμευσης της περιοχής, νοσοκομειακής περίθαλψης κλπ., δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το έργο όλων.

Βάσει των ανωτέρω, εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι ο Δήμος Ερμιονίδας δεν είναι, όπως προαναφέρθηκε, σε θέση να ικανοποιήσει τις ανάγκες προστασίας των προσφύγων που εισρέουν σ' αυτόν.

Το Αστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας πρέπει να ενισχυθεί άμεσα με αστυνομικό προσωπικό. Ζητάμε ίση μεταχείριση με όλες τις περιοχές όπου μεταφέρθηκαν πρόσφυγες. Ζητάμε άμεση ενίσχυση με επαρκή αριθμό αστυνομικών, του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας με σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής».

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Evangelos Alexandris (χωρίς επαλήθευση) Παρ, 08/11/2019 - 17:59

Στα χρόνια που το ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ φιλοξενεί πρόσφυγες, οικογένειες με μικρά παιδιά κυρίως, δεν έχει καταγραφεί κανένα επεισόδιο εγκληματικότητας. Παρά το τραγικό γεγονός ενός θανάτου μικρού παιδιού σε αυτοκινητιστικό πλησίον του ξενοδοχείου, οι τριβές με τους γείτονες αφορούσαν σε μικροεισβολές σε έρημους κήπους για πορτοκάλια κι άλλα φρούτα που ωρίμαζαν στα δέντρα. Ως εθελοντής γνωρίζω πως η παρουσία των τοπικών φορέων είναι σημαντική, η αρωγή των πολιτιστικών συλλόγων, κοινοτήτων αλλοδαπών εθελοντών που δίδαξαν αγγλικά και γερμανικά, υπήρξε κατευναστική και θεραπευτική, λειτούργησε προληπτικά σε μεγάλο βαθμό ώστε να ανακουφιστούν οι πρόσφυγες στον κοινωνικό αποκλεισμό τους σε μια ερημική περιοχή.
Είμαι βέβαιος πως όπως οι θεσμοί της χώρας και της Ευρώπης φροντίζουν για τη διαβίωση σε κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές των προσφύγων, έτσι και η τοπική κοινωνία θα φροντίσει να απαλύνει τον πόνο του ξεριζωμού και του πένθους για τον χαμό συγγενών και φίλων. Σχολεία, σύλλογοι, εταιρείες, τοπική αυτοδιοίκηση ας προσφέρουν κατά δύναμη έργο κοινωνικοποίησης στους συνανθρώπους που αναζητούν ηρωικά ένα καλύτερο μέλλον και ζωή για τα παιδιά τους.
Ως πολίτες του κόσμου, φορείς του ελληνικού πολιτισμού που γεννήθηκε ως διαπολιτισμός, σύνθεση διαφορετικοτήτων, έχουμε το καθήκον και την πνευματική ικανότητα ώσμωσης, αλληλεγγύης.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.