Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Banner Επιμελητήριο Αργολίδας

ΕΟΔΥ Banner

Εικόνα
Ράμπες παραλίες Δήμου Άργους Μυκηνών

Φιλικές στα ΑμΕΑ οι παραλίες των Μύλων, της Νέας Κίου, του Κιβερίου και του Τημενίου

Τοποθετείται ειδικός εξοπλισμός μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ

Υποδομές στηριζόμενες σε καινοτόμα συστήματα πρόσβασης, που διασφαλίζουν την αυτόνομη και ισότιμη πρόσβαση των ΑμΕΑ, καθώς και άλλων κατηγοριών ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα, όπως ηλικιωμένοι, εγκυμονούσες, άτομα με μειωμένη όραση κ.λπ. προωθεί ο Δήμος Άργους Μυκηνών σε σημεία των παραλιών του.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Άργους Μυκηνών εντάχθηκε στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ με θέμα «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» με προϋπολογισμό 239.971 Ευρώ.

Στα πλαίσια του παραπάνω προγράμματος θα τοποθετηθούν στις παραλίες Νέας Κίου, Τημενίου, Μύλων και Κιβερίου από μία διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑμΕΑ στη θάλασσα, μία ντουζιέρα, ένα πακέτο τηλεμετρίας, ένας φωτοσυναγερμός, ένας διάδρομος, αποδυτήρια, και μία χημική τουαλέτα.

Πρόκειται να τοποθετηθούν διάδρομοι, οι οποίοι οδηγούν στις ράμπες με το ειδικό κάθισμα, ώστε να δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στους πολίτες με αναπηρία να απολαμβάνουν τη θάλασσα και το κολύμπι, το οποίο εκτός από δικαίωμα αποτελεί και ανάγκη, καθώς η θαλασσοθεραπεία αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο αποκατάστασης ασθενών με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα.

Η δημοτική αρχή δηλώνει πως η στήριξη των ΑμΕΑ αποτελεί βασικό της μέλημα, γι' αυτό και έχει προβεί σε ενέργειες, όπως η ράμπες κατά μήκος των πεζοδρομίων, οι θέσεις πάρκινγκ , η δημιουργία γέφυρας στην κεντρική πλατεία του Άργους  αλλά και η στελέχωση του τμήματος εξυπηρέτησης/παραπόνων  ΑμΕΑ στον 1ο όροφο του Δημαρχείου του Άργους.

 

 

Κοντός Banner

Μουσικό Σχολείο Αργολίδας

 

Εικόνα

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.