Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
καταθέσεις κρίση Αργολίδα

Φαταούλας η κρίση! Πόσες καταθέσεις κατάπιε από τις τράπεζες της Αργολίδας

Πόσα εκατομμύρια έκαναν φτερά από το 2009 - Αρνητική πρωτιά για την Αργολίδα - Συγκριτικά στοιχεία για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σοκάρουν τα στοιχεία που παρουσιάζει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τις καταθέσεις των κατοίκων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και όλης της χώρας κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης.

Σε ότι αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου η μεγαλύτερη πτώση ως ποσοστό παρουσιάζεται στην Αργολίδα, ξεπερνώντας το 40%. Από τα 1,63 δισ. ευρώ οι καταθέσεις έπεσαν στα 970 εκ. ευρώ! Συνεπώς 669 εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στα σεντούκια ή έφυγαν για το εξωτερικό. Τυράκι για τους κλέφτες, αρκεί να ξέρουν προς τα που θα κατευθυνθούν...

Πίνακας καταθέσεις Περιφέρεια Πελοποννήσου

Και οι άλλοι νομοί της Πελοποννήσου πάντως δεν πάνε πίσω. Η Αρκαδία από τα 1,7 δισ. ευρώ έπεσε στα 1,1 δισ. ευρώ, η Λακωνία από το 1,5 δισ. ευρώ στο 1 δισ. ευρώ, η Κορινθία από τα 2 δισ. ευρώ στο 1,27 δισ. ευρώ και η Μεσσηνία που είναι και ο μεγαλύτερος νομός από τους πέντε, είδε τις καταθέσεις των κατοίκων της να πέφτουν σχεδόν κατά 1 δισ. Ευρώ (από τα 2,5 στα 1,56 δισ. Ευρώ), παρουσιάζοντας τη μεγαλύτερη πτώση ποσοτικά.

Στο σύνολο της Περιφέρειας το 2009 υπήρχαν 9.4 δισ. Ευρώ σε καταθέσεις στις τράπεζες και φέτος έχουν απομείνει μόλις 5.9 δισ. ευρώ. Δηλαδή 3,5 δις ευρώ έκανα φτερά από τα ταμεία των τραπεζών. Η μέση μεταβολή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου κυμαίνεται στο 36,9%.

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.