Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Epimelitirio Argolidas

Ελαιόδεντρα

Ευχάριστα νέα από την αγορά ελαιολάδου

Ανέβηκαν οι τιμές που πουλάει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας

Ευχάριστα είναι τα νέα από την αγορά ελαιολάδου, αφού ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλαμάτας αρχίζει πλέον να διαθέτει σε καλύτερες τιμές σε σχέση με τις αρχές του 2020. 

Παράλληλα, όπως φαίνεται αποκαθίσταται η απορροφητικότητα στην αγορά, ενώ ούτε η πανδημία δεν είναι ικανή, όπως φαίνεται να ανακόψει τη ζήτηση. «Όλα δείχνουν ότι το απόθεμα του ελαιολάδου που διαθέτουμε, και αποτελεί το 50% περίπου της συνολικής παραγωγής μας, θα απορροφηθεί σε τιμές συμφέρουσες για όλους» εξηγεί ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, στην "Υπαιθρο Χώρα". 

Ο ίδιος μάλιστα προσθέτει ότι "το ξεκίνημα αυτής παραγωγικής χρονιάς σημαδεύτηκε με τη χαμηλότερη τιμή των τελευταίων ετών. Αρκεί να πω ότι οι τιμές του περσινού ελαιολάδου, που ήταν χαμηλής ποιότητας, έφθασαν σε καλύτερα επίπεδα από τις φετινές, που έπεσαν κάτω από τα 2 ευρώ".  Ο κ. Αντωνόπουλος εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η παραγωγή θα φύγει κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο. «Είναι μια περίεργη χρονιά, γιατί μετά από την πίεση των τιμών ήρθε η πανδημία και ακύρωσε την κατανάλωση του ελαιολάδου στον τουρισμό, αλλά την αύξησε στις κατοικίες, όπου φαίνεται να υπάρχει τάση συγκέντρωσης λόγω ανασφάλειας».

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.