Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δίκη Μαύρης Χήρας Νικολούλη

Εξελίξεις στην δίκη για την δολοφονία της Κοιλάδας - Η κατάθεση της Νικολούλη και η ερώτηση της Χήρας

Η συνέχεια την Πέμπτη στο Εφετείο Ναυπλίου.

Με την πολυαναμενόμενη κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη ξεκίνησε και πάλι σήμερα η δίκη για την δολοφονία του Θανάση Λάμπρου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου. Στο εδώλιο η χήρα του καπετάνιου της Κοιλάδας, η οποία σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Η δίκη άρχισε με την εξέτασή της Αγγελικής Νικολούλη η οποία ανέφερε ότι της έκανε εντύπωση η συναισθηματική απάθεια της χήρας όταν αυτή φιλοξενήθηκε στις εκπομπλη «Φως στο Τούνελ». Ήταν άλλη στον αέρα της εκπομπής και άλλη στα διαλείμματα, όπως είπε. Την ενδιέφερε αν τα έλεγε καλά κι αν ήταν καλή στον αέρα. Ακόμη περιέγραψε τι συνέβη όταν έστειλε συνεργάτη της εκπομπής της, στην Κοιλάδα. Αρχικά η αδελφή του θύματος είχε επικοινωνήσει με την εκπομπή λέγοντας πως η οικογένεια του θύματος δεν πίστευε ότι αυτοκτόνησε. Αργότερα, ότι επρόκειτο για δολοφονία ισχυρίστηκε και η χήρα.

«Μας είπε ότι εκείνη τη μέρα ο Θανάσης ήταν κακόκεφος και δεν πήγε στη δουλειά του […]. Περιέγραφε με ακρίβεια τα λεπτά και τις κινήσεις της. Μας υπέδειξε έναν άνθρωπο με τον οποίο το θύμα είχε μια δικαστική διαφορά. Για τον φίλο του Θανάση μας διαβεβαίωσε ότι θα μας μιλούσε.

Όταν πήγαμε στο σημείο της δολοφονίας περίμενα να τη δω να σοκάρεται. Ήταν όμως άνετη. Για τον φίλο του Θανάση έλεγε ότι η ίδια είχε πολύ καλή σχέση και ότι ήταν ένας άνθρωπος που τον αγαπούσε.

Ο φίλος του Θανάση έκανε λόγο για αυτοκτονία και μάλιστα μας προέτρεπε να δούμε σχετικά βίντεο στο ίντερνετ. Επέμενε ότι το θύμα αυτοκτόνησε και μήνες μετά τη δολοφονία. Μα πώς είναι δυνατόν το θύμα να έχει βγάλει τα ρούχα του για να αυτοκτονήσει και να έχει αφαιρέσει και τον κάλυκα. Η σύζυγος του θύματος όμως μιλούσε για δολοφονία.

[…] Κάποιοι μας έλεγαν ότι ήταν μια σπάταλη γυναίκα. Πήρα τηλέφωνο και τον αυτήκοο μάρτυρα και ήταν ένας άνθρωπος φοβισμένος. […] Με είχε εντυπωσιάσει η συναισθηματική απάθειά της. Δεν την άκουσα να αποκαλεί τον Θανάση με το όνομά του. Έλεγε συνέχεια «αυτός».

Θυμόταν τα πάντα, τις ώρες με μαθηματική ακρίβεια. Έλεγε ότι ήταν στόχος ζωής της να βρει τους δολοφόνους του άντρα της».

Η ερώτηση της Χήρας

Κατά την κατάθεση της Αγγελικής Νικολούλη η χήρα ζήτησε τον λόγο για να θέσει στη μάρτυρα μια ερώτηση. Της είπε λοιπόν ότι θεωρεί την ίδια (σ.σ τη χήρα) έξυπνη και τι σημαίνει για τη μάρτυρα «έξυπνη»; Αν υπάρχει έξυπνος ή χαζός δολοφόνος. Με την Αγγελική Νικολούλη ν’απαντά: «Είσαι μορφωμένη, είσαι μια γυναίκα που σκέφτεσαι, δεν είσαι μια γυναίκα που ήσουν κλεισμένη στο σπίτι».

Με τη χήρα να απαντά: «Πώς μπορείτε εσείς να γνωρίζετε αν ήμουν κλεισμένη σ’ένα σπίτι, αν έκανα ταξίδια και ποια ήταν η καθημερινότητα στη ζωή του»

Η δημοσιογράφος της εκπομπής του STAR, «Αλήθειες με τη Ζήνα», Γιώτα Κηπουρού περιέγραψε τα όσα είπε η Αγγελική Νικολούλη ενώπιον του Εφετείου αλλά και κάτι που συνέβη πρώτη φορά.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη 12/9.

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.