Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Πόσιμο Νερό

Εσείς τι νερό πίνετε;

Επείγουσα εγκύκλιος ζητά από τους όλους τους δήμους στοιχεία για την ποιότητα του νερού
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 17 Φεβ. 2020
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Επείγουσα εγκύκλιο προς όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας έστειλε το υπουργείο Υγείας και ζητά άμεσα στοιχεία για την ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης της τριετίας 2017, 2018, και 2019.

Το Υπουργείο ζητά τα στοιχεία το συντομότερο δυνατό καθώς είναι υποχρεωμένο να ενημερώσει με τη σειρά του να ενημερώσει την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Γι'αυτό υπάρχει αυστηρό χρονοδιάγραμμα με καταληκτική προθεσμία υποβολής των στοιχείων το αργότερο μέχρι τις 13 Μαρτίου 2020. 

Μάλιστα, στη σχετική εγκύκλιο το Υπουργείο δίνει διευκρινήσεις για τον τρόπο σύνταξης των σχετικών πινάκων που συντάσσονται σύμφωνα σε πρότυπα με βάση τον υδροδοτούμενο πληθυσμό.

Επισημαίνεται ότι τα στοιχεία που θα αποσταλούν θα αφορούν στα αποτελέσματα των αναλύσεων πόσιμου νερού κυρίως από το σημείο παροχής νερού στον καταναλωτή, αλλά και από το δίκτυο ύδρευσης, μετά την ενδεχόμενη επεξεργασία του, απολύμανση κ.λ.π. δηλαδή από τη δεξαμενή συγκέντρωσης του νερού ως το δίκτυο διανομής του νερού. 

Επιπλέον τονίζεται ότι για την ομοιόμορφη παρουσίαση των αποτελεσμάτων κατά την σύνταξη της σχετικής έκθεσης της τριετίας, η αποστολή των στοιχείων ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στο Υπουργείο Υγείας θα πρέπει να γίνεται από τους Υπεύθυνους ύδρευσης εντός της τεθείσας προθεσμίας: Α) μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, δεδομένου ότι σε επίπεδο Ε.Ε. θα εισάγονται σε ενιαία ηλεκτρονική βάση δεδομένων, ώστε να αποτυπώνεται η ποιότητα του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης κάθε Χώρας εντός της Ε.Ε, Β) με ορθή και υπεύθυνη αναγραφή των στοιχείων, σύμφωνα με τους συνημμένους πίνακες καταγραφής, ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν συστηματικά λάθη καταγραφής.

 

Εικόνα
Be a blogger

 

Εικόνα
Μικρές Αγγελίες

Εικόνα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.