Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Δίδυμα Ερμιονίδας

Ερμιονίδα: Συναγερμός για νέα θετικά κρούσματα στα Δίδυμα

Έκκληση του δημάρχου Γεωργόπουλου για αυστηρή αποφυγή των συναθροίσεων. ΕΟΔΥ και όλες αρμόδιες Αρχές θα εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται

Αυξημένος αριθμός θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού εντοπίζεται στο Δίδυμα της Ερμιονίδας, μετά τα δύο αρχικά κρούσματα που καταγράφηκαν πριν μερικές ημέρες.

Την ανακοίνωση των νέων κρουσμάτων στην Κοινότητα Διδύμων, έκανε το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, δηλώνοντας ότι ύστερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ προκύπτει αυξημένος αριθμός θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού. Ήδη έχει ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία που σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και τις αρμόδιες Αρχές θα εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται.

Μάλιστα, ο δήμαρχος απευθύνει έκκληση στους κατοίκους για αυστηρή αποφυγή των συναθροίσεων.

Ανακοίνωσε χαρακτηριστικά ο κος Γεωργόπουλος:
«Η σωστή διαχείριση κάθε κρίσης επιτυγχάνεται, με ορθή και υπεύθυνη αντιμετώπιση από το σύνολο. Στην προκειμένη περίπτωση, βάσει της επίσημης ενημέρωσης, στην Κοινότητα Διδύμων ύστερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο του ΕΟΔΥ προκύπτει αυξημένος αριθμός θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού.
Έχει ενημερωθεί από τους αρμόδιους, η Πολιτική Προστασία που σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες Αρχές θα εφαρμόσουν όλα τα μέτρα που απαιτούνται για τα οποία οι κάτοικοι της κοινότητας θα πρέπει να συνεργαστούν άριστα.
Συστήνουμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί. Επισημαίνουμε την αποφυγή των μετακινήσεων, την γενική χρήση μάσκας και την αυστηρή αποφυγή των συναθροίσεων.
Η Δημοτική Αρχή παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τις αρμόδιες Αρχές, ενώ είναι έτοιμη να παράσχει κάθε στήριξη όπου και όποτε χρειαστεί.
Η υπεύθυνη στάση όλων μας θα κρίνει την εξέλιξη»

Να σημειωθεί ότι από την περασμένη Παρασκευή ο κος Σπύρος Αντουλινάκης, εκ μέρους του Δήμου Ερμιονίδας, είχε απευθύνει θερμή παράκληση σε όποιον έχει έρθει σε άμεση επαφή με τα συγκεκριμένα δύο άτομα που βρέθηκαν θετικά στον Covid-19 να παρουσιαστεί στο κοινοτικό κατάστημα Διδύμων για να μπορέσει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Εντωμεταξύ, συναγερμός είχε σημάνει τις προηγούμενες ημέρες και στο χωριό Σταθαίικα του Δήμου Άργους - Μυκηνών, όταν εργάτης γης που διέμενε μαζί 26 ακόμα αλλοδαπούς στο ίδιο σπίτι, βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό. Χθες Κυριακή η ΚΟΜΥ, συνοδεία αστυνομίας πήγε στα Σταθέικα και πραγματοποίησε τεστ στους υπόλοιπους αλλοδαπούς εργάτες γης, που διαμένουν μαζί με τον Πακιστανό που βρέθηκε θετικός. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι είναι αρνητικοί και αυτό είναι το καλό σενάριο, απ΄ όσα φοβούνταν οι αρμόδιοι. Τεστ έγιναν και σε κατοίκους του χωριού.

Τα κρούσματα

Σύμφωνα τέλος με την επίσημη ενημέρωση της Περιφέρειας, τα συνολικά κρούσματα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου 28 – 29 Νοεμβρίου, ως τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής 29 του μήνα, ήταν 26 (22 το Σάββατο 28 και 4 την Κυριακή 29), με τον αριθμό των προσβληθέντων να φθάνει πλέον τους 1.766.

Αναλυτικά, προχθές Σάββατο καταγράφηκαν, στην Π.Ε. Αργολίδας 6, στην Π.Ε. Αρκαδίας 8, στην Π.Ε. Κορινθίας 1, στην Π.Ε. Λακωνίας 3 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 4.

Χθες Κυριακή, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 0, στην Π.Ε. Αρκαδίας 2, στην Π.Ε. Κορινθίας 1, στην Π.Ε. Λακωνίας 1 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 0.
 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.