Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σπηλαιοβάραθρο Βαθύ Μουζί Έρημος Μάνης

Έρημος Μάνης: Η απόκοσμη «Μαύρη Τρύπα» που κρύβει ένα μικρό δάσος στο εσωτερικό της! (Video)

Το άγνωστο σπηλαιοβάραθρο Βαθύ Μουζί είναι τόσο τρομακτικό όσο φαίνεται.

Μία πτήση με drone πάνω από τη Δυτική Μάνη, έναν τόπο ιστορικό, ξεχωριστό αλλά και εξαιρετικά άγονο, και συγκεκριμένα κοντά στο χωριό Έρημος, στη Λακωνία, που -όπως μαρτυρά και το όνομα του- αποτελεί μια απέραντη έρημο από πέτρες, με χαμηλή βλάστηση.

Το μονότονο τοπίο ξαφνικά διακόπτεται από μία απόκοσμη «Μάυρη Τρύπα», το μόνο σημείο που δεν ανατέλλει και δεν βλέπει ο καυτός ήλιος της Μάνης.

Το haanity ανακάλυψε και πετά πάνω από το σπηλαιοβάραθρο που πιθανότατα ονομάζεται Βαθύ Μουζί, από τις ελάχιστες πληροφορίες που υπάρχουν γι αυτό. Οι κάθετοι «τοίχοι» του προκαλούν δέος και χάρη σ' αυτούς και το μεγάλο βάθος που έχει, δημιουργούνται οι ιδανικές συνθήκες για ένα μικρό δάσος στο εσωτερικό του. Η υγρασία που παγιδεύεται εκεί και η ελάχιστη ηλιοφάνεια που μπαίνει στο βάραθρο τροφοδοτούν τα μοναδικά στην περιοχή δέντρα ώστε να έχουν ευδοκιμήσει και να ανταγωνίζονται ποιο θα μπορέσει να βρει πρώτο πάνω από την επιφάνεια του εδάφους.

Σίγουρα η μυστηριώδης και συνάμα τρομακτική τρύπα αξίζει να μελετηθεί περαιτέρω από τους σπηλαιολόγους ώστε να χαρτογραφηθεί και να αποκαλύψει τα καλά κρυμμένα μυστικά της.

Οι διαστάσεις της «Μαύρης Τρύπας» είναι περίπου 50 x 30 μέτρα και οι συντεταγμένες της οι ακόλουθες:

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.