Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Home design μακέτα

Εργάτης

Εργατικό ατύχημα στο Ναύπλιο: «Σακατεύουν τους εργαζόμενους στο βωμό της κερδοφορίας»

Πού αποδίδει τον τραυματισμό εργάτη σε πυρηνελαιουργείο το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας.

Εργατικό ατύχημα συνέβη το πρωί της Δευτέρας σε πυρηνελαιουργείο της Αργολίδας με συνέπεια τον τραυματισμό εργαζόμενου στη μονάδα. Ο άνδρας έπεσε από ύψος περίπου 10 μέτρων, και συγκεκριμένα από την καμινάδα του εργοστασίου. Όταν τον παρέλαβε το ασθενοφόρο για να τον πάει στο νοσοκομείο Άργους είχε τις αισθήσεις του.

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Σήμερα το πρωί, συνέβη ένα ακόμα σοβαρό εργατικό ατύχημα, αυτή τη φορά στις εγκαταστάσεις πυρηνελαιουργείου στο Ναύπλιο. Είναι προφανές ότι και αυτό το εργατικό ατύχημα δεν οφείλεται στην “κακιά ώρα”, ούτε σε αμέλεια και απροσεξία του συναδέλφου.

Έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα των εργατικών ατυχημάτων που συμβαίνουν καθημερινά σε χώρους δουλειάς. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που δολοφονεί ή σακατεύει τους εργαζόμενους στο βωμό του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας. Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι τραγικές έλλειψης και η ανεπάρκεια μέτρων Υγιεινής και Ασφαλείας στους χώρους δουλειάς, η υποστελέχωση και απαξίωση από το κράτος των ελεγκτικών μηχανισμών, είναι οι αιτίες της τεράστιας αύξησης των εργατικών ατυχημάτων με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Απαιτούμε από την εργοδοσία και με ευθύνητης κυβέρνησης:

  • Να λάβει όλα τα μέτρα προστασίας για να μη συμβεί άλλο ατύχημα στο εργοστάσιο.
  • Να φροντίσει και να αναλάβει το κόστος για ό,τι χρειαστεί ο συνάδελφος μέχρι την πλήρη αποκατάστασή του από το ατύχημα.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εντατικοποίηση των ελέγχων από το Τμήμα Ελέγχου Υγιεινής και Ασφάλειας της Επιθεώρησης Εργασίας.

Ευχόμαστε στον συνάδελφο γρήγορη ανάρρωση και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τόσο στα πυρηνελουργεία, όσο και σε όλους τους χώρους δουλειάς, να διεκδικήσουμε την τήρηση όλων των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία, να δημιουργήσουμε επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Μόνο με την οργανωμένη και ταξικά προσανατολισμένη πάλη, με το Συνδικάτο μας, όλοι οι εργαζόμενοι μπορούμε να διεκδικήσουμε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, για να γυρίζουμε όλοι υγιείς στα σπίτια μας».
 

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.