Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. - Ξεσκεπάστηκε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης χασίς στη Πελοπόννησο (Vid)

Πάνω από μισός τόνος κάνναβης στα χέρια της αστυνομίας - Έξι συλλήψεις - Πως δρούσε η σπείρα.

Νέα μεγάλη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς μετά τον πάνω από 1 τόνο κοκαϊνης στον Αστακό, εντοπίστηκαν πάνω από 600 κιλά χασίς μετά από έλεγχο που έγινε στον δρόμο από Σπάρτη για Τρίπολη. 

Ύστερα από μία μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης και στην οποία εμπλέκονται τουλάχιστον 6 άτομα.

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Δηλώσεις έκανε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Παναγιώτης Πούπουζας, σχετικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης για καλλιέργεια, μεταφορά και διακίνηση μεγάλης ποσότητας κάνναβης. 

Πως εξαρθρώθηκε η σπείρα

Στο τελικό στάδιο των ερευνών, χθες (27-01-2020) πρωινές ώρες, σε περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, με την συνδρομή του Τμήματος Ασφάλειας Σπάρτης και των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Διευθύνσεων Αστυνομίας Αρκαδίας και Λακωνίας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν συνολικά έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας από 49 έως 64 ετών. 

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας, διακριτούς ρόλους και επιμέρους λειτουργικές διασυνδέσεις, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2019 στην καλλιέργεια, μεταφορά, αποθήκευση, επεξεργασία και πώληση ακατέργαστης κάνναβης σε Αρκαδία, Λακωνία, Αχαΐα, Αττική, Κυκλάδες και Κρήτη. 

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών τα μέλη του εγκληματικού δικτύου, χρησιμοποιούσαν πολλές τηλεφωνικές συνδέσεις, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. 

Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (27.1.2020) και πρωινές ώρες σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, παράλληλες έρευνες σε οικίες, αποθήκες, υπαίθριους χώρους, οχήματα, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

 • πάνω από 94 κιλά ακατέργαστης κάνναβης (φούντα),
 • πάνω από 449 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (κλαδιά-φύλλα-φούντα),
 • 108 κιλά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης (φύλλα και κλαδιά),
 • πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας και καρτών sim,
 • το χρηματικό ποσό των 42.100 ευρώ,
 • 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές και αυτόματο μηχάνημα καταμέτρησης χαρτονομισμάτων,
 • ιδιόχειρες σημειώσεις για την πώληση ακατέργαστης κάνναβης και
 • 5 κυνηγετικά όπλα, που κατείχοντο άνευ αδείας καθώς και πλήθος φυσιγγίων. 

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Τέλος, η συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνει ακόμα 15 άτομα, τα οποία προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από την συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση και έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προσδοκώμενα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης, με τη διάθεση της κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά, υπολογίζεται ότι θα ξεπερνούσαν το 1.000.000 ευρώ.

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Η προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης, ενώ οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών Σπάρτη

Banner Home Design

Riviera Banner

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.