Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ρομά Ζευγολατιό

Επιτόπου ενημερώσεις στους οικισμούς Ρομά του δήμου Βέλου-Βόχας

Η πρόεδρος του ΝΠΔΔ "Ανέλιξη" Βέλου-Βόχας ξεκίνησε σειρά επισκέψεων και ενημερώσεων για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας

Με σκοπό την ενημέρωση στους διαμένοντες στον καταυλισμό σχετικά με τον συντονισμό των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλους τους καταυλισμούς που λειτουργούν στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας ενόψει της πανδημίας του κορωνοϊού, ξεκίνησε σειρά επισκέψεων από χθες Κυριακή 3 Μαϊου 2020 η υπεύθυνη των κοινωνικών δομών και Πρόεδρος της ΑΝΕΛΙΞΗΣ κα. Μαρία Καλλίρη.

Η κα. Καλλίρη μίλησε με τους παρευρισκόμενους για τις απολυμάνσεις που γίνονται σε τακτά διαστήματα για την προστασία όλων,  έκανε συστάσεις για τον περιορισμό των μετακινήσεων έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η καλή εικόνα που ήδη υπάρχει στους καταυλισμούς.  Είχε ήδη προηγηθεί ενημέρωση σε όλους τους οικισμούς-καταυλισμούς των ΡΟΜΑ με ηχητικό μήνυμα (ντουντούκα) για τα μέτρα προστασίας. 

Ρομά Ζευγολατιό

Επίσης η Πρόεδρος  δήλωσε ικανοποιημένη με τον τρόπο που χειρίζονται μέχρι σήμερα την κατάσταση, γιατί από την πλευρά τους οι ΡΟΜΑ φαίνεται ότι έχουν συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα της κατάστασης και τηρούν τις οδηγίες της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης εφαρμόζοντας τα μέτρα και περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους για να προστατευτούν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τους ωφελούμενους των ΤΕΒΑ και των ΚΕΑ σχετικά με τα τρόφιμα που δόθηκαν και συνεχίζονται να δίνονται μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των προπληρωμένων καρτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Μία διαδικασία που είναι χρονοβόρα λόγω των προσωπικών δεδομένων που όμως θα ικανοποιηθούν όλοι. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής της  στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα. 

Τέλος όπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση του δήμου «η κα. Καλλίρη μίλησε με τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους και τη δυνατότητα επίλυσης. Ήδη για το θέμα της επισκευής του δρόμου η κα. Καλλίρη τους διαβεβαίωσε, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Δήμαρχο,  ότι άμεσα θα ξεκινήσει η κατασκευή του.  Οι επισκέψεις τους οικισμούς-καταυλισμούς θα συνεχιστούν», καταλήγει.

Home design

Riviera Banner

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.