Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
Γιάννης Γκιόλας

Επιστροφή στο Μεσαίωνα χαρακτήρισε ο Γκιόλας την πολιτική της ΝΔ για την παιδεία (Ηχητικό)

Τι ανέφερε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Κόκκινο 105,5.

Ο Γιάννης Γκιόλας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, στη συνέντευξή του στο Κόκκινο 105,5 και στο Γιώργο Τραπεζιώτη, την Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου εξέφρασε τη διαφωνία του με τις πρόσφατες αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας για το μάθημα των θρησκευτικών και την επιλογή των σημαιοφόρων:

1. Σημείωσε αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως, ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θυμίζουν εμφυλιοπολεμική περίοδο και τελούν σε πλήρη απόκλιση από τα όσα πρεσβεύουν οι «μένοντες στην» ή οι «στραμμένοι προς την» Ευρώπη, όπως οι κυβερνώντες θέλουν να αυτοαποκαλούνται.

2. Διερωτήθηκε τι σχέση έχουν οι ιεροδιδάσκαλοι με την εκπαίδευση των νεοελλήνων.

3. Επεσήμανε το ανταγωνιστικό πνεύμα που καλλιεργείται στους μαθητές και στους γονείς τους από αποφάσεις της κυβέρνησης όπως και αυτή που αφορά στον τρόπο επιλογής σημαιοφόρου στην παρέλαση των δημοτικών σχολείων.

4. Τόνισε, αναφορικά με το μάθημα των θρησκευτικών, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ επιδιώκει να επαναφέρει τις βάσεις μιας εκπαίδευσης αμιγώς κατηχητικής.

5. Παρατήρησε, αναφορικά με το μάθημα της ιστορίας, ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θέλει να προωθήσει μια αντίληψη περί έθνους «ενιαίου και περίκλειστου» που φοβάται και εχθρεύεται τους δίπλα και εν γένει το «άλλο», ζητήματα δηλαδή που ο Διαφωτισμός και τα Συντάγματα των ευρωπαϊκών χωρών έχουν, ήδη από το 1900, επιλύσει!

  • Για τη συμφωνία διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησιάς που επεχείρησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ βαδίζει, ομοίως, κόντρα στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και φαίνεται πως οι λόγοι δεν είναι μόνον θρησκειολογικοί!
  • Για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση ρυθμίσεις περί αιγιαλού, ο Βουλευτής επεσήμανε πως πρόκειται και πάλι για μία κίνηση υπέρ των λίγων, και ειδικότερα υπέρ των ιδιοκτητών μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, καθώς και των ευκατάστατων παραθεριστών, και σε καμία περίπτωση υπέρ των λουομένων που δεν μπορούν να καταβάλουν 15 ευρώ για την ομπρέλα και ξαπλώστρα στην παραλία.
  • Για το καταπίστευμα των 37 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν αναφαίνεται καμία λογική εξήγηση για την έλλειψη βούλησης της κυβέρνησης της ΝΔ να μη συνεχίσει τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη μείωση των πλεονασμάτων με έναν τόσο επωφελή τρόπο!

 

Μαρία Καρανικόλα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.