Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ιωάννης Καποδίστριας άγαλμα βανδαλισμός

Επιστήμονες για τον Καποδίστρια

Θα αναλάβει δράση το Υπουργείο Πολιτισμού για την αποκατάσταση του ανδριάντα;

Την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου θέτει ο Γιάννης Ανδριανός στη βουλή, με ερώτησή του προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Μ. Ζορμπά. Το άγαλμα υπέστη νέο βανδαλισμό πριν λίγες ημέρες, με όλα τα δάκτυλα του δεξιού χεριού να κάνουν φτερά. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου, τον οποίο φιλοτέχνησε ο σημαντικός γλύπτης Μιχάλης Τόμπρος, υπέστη βανδαλισμό καθώς άγνωστοι ακρωτηρίασαν τα δάχτυλα του δεξιού χεριού. Δεδομένης της ιδιαίτερα μεγάλης συμβολικής, ιστορικής και αισθητικής αξίας του ανδριάντα του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας στο Ναύπλιο, την έδρα της κυβέρνησής του, είναι επιτακτική η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συμμετοχή των έμπειρων ειδικών επιστημόνων του για την τάχιστη και πλήρη αποκατάστασή του.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την αποκατάσταση του ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο και ποια θα είναι η συμμετοχή των υπηρεσιών και των ειδικών επιστημόνων του Υπουργείου».

Από την πλευρά της η υπεύθυνη για θέματα τουρισμού του Δήμου Ναυπλιέων Πόπη Καλκούνου υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «το τμήμα συντήρησης του Υπουργείου Πολιτισμού γνωρίζει τον τρόπο και το υλικό αποκατάστασης ώστε το γλυπτό να μην είναι ακρωτηριασμένο και η αποκατάσταση αυτή που πρέπει στο έργο του Τόμπρου».

Home design

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.