Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Περιφερειακό Ναύπλιο

Επιμένει στην «τραινο - κρουαζιέρα» ο Τατούλης

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επανέλαβε από το Ναύπλιο το σχέδιο του για τουριστική αξιοποίηση του μετρικού δικτύου με ΣΔΙΤ, απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε για την επανέναρξη των δρομολογίων στο τμήμα Κόρινθος - Ναύπλιο.
από admin3
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 9 Ιουλ. 2018
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Το σχέδιο του για τουριστική αξιοποίηση του μετρικού δικτύου Πελοποννήσου επανέλαβε ο Πέτρος Τατούλης από το Ναύπλιο, απαντώντας σε επερώτηση της Περιφερειακής Σύμβουλου της Δήμητρας Λυμπεροπούλου σχετικά με το ποιές πρωτοβουλίες προτίθεται να πάρει η Περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου στην προσπάθεια διεκδίκησης της έναρξης δρομολογίων Τρένου στη γραμμή Κόρινθος - Μυκήνες - Άργος – Ναύπλιο.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε: «Διεκδικούμε την αρμοδιότητα ώστε μαζί με τους Δήμους και τους φορείς του ΟΣΕ να προκηρύξουμε διαγωνισμό με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου για την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου στην Πελοπόννησο»

«Έχουμε έτοιμο σχέδιο, έτοιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και έχουμε αποδείξει την αξιοπιστία και τη συνέπειά μας στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου» υπογράμμισε ο κ. Τατούλης, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι «πριν από μερικά χρόνια διοργανώσαμε διεθνές συνέδριο για το λόγο αυτό στο Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, τον πιο έγκριτο φορέα για το θέμα αυτό, με τη συμμετοχή στελεχών του ΟΣΕ και του Υπουργείου Υποδομών. Δυστυχώς όμως το Υπουργείο δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του κλονίζοντας την αξιοπιστία του».

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη, προβλέπει την επαναλειτουργία του σιδηροδρόμου ως τουριστικού με τη λογική της κρουαζιέρας, ως συγκοινωνιακού και ως μεταφορικού όπου είναι βιώσιμο.

«Λίγες μέρες πριν παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Παγκόσμιου Φόρουμ Τουρισμού της Λουκέρνης κ. Martin Barth το σχέδιό μας, ο οποίος έμεινε έκπληκτος από το σχεδιασμό μας και αυτά που έχουμε πετύχει» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης.   

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
Profile picture for user admin
admin - anagnostis.org